Winston-salemi tenisztorna

2021.08.25. 09:20

Nyolcaddöntőbe jutott Fucsovics

A negyedik helyen kiemelt Fucsovics Márton bejutott a nyolcadöntőbe a 807 ezer dollár (246 millió forint) összdíjazású winston-salemi férfi keménypályás tenisztornán.

Hungary's Marton Fucsovics returns against Serbia's Novak Djokovic during their men's quarter-finals match on the ninth day of the 2021 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 7, 2021. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Forrás: AFP

Fotó: Glyn Kirk

A világranglistán 42. magyar játékos a nyitókörben erőnyerő volt, így csak a 32 között kapcsolódott be a küzdelmekbe. Ott meglepetésre nem a spanyol Jaume Munar (64.) várt rá, hanem a selejtezőből érkezett japán Vatanuki Joszuke, aki 255. az ATP-rangsorban.

A 29 éves nyíregyházi teniszező egy szoros és egy sima szettben verte ázsiai riválisát, akinek négyszer is elvette az adogatását, míg Vatanuki csak egyszer brékelt. A mérkőzés 1 óra 32 percig tartott.

Fucsovicsra a nyolcaddöntőben a spanyol Carlos Alcaraz (54.) vár.

Eredmény, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Fucsovics Márton (4.)–Vatanuki Joszuke (japán) 7:5, 6:1

Forrás: MTI

Borítókép: Fucsovics még Djokovic ellen Wimbledonban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!