Labdarúgó NB I

2021.08.07. 19:59

Öt gól, négy piros lap és hazai siker Mezőkövesden

A házigazda 3-2-re legyőzte a Zalaegerszeg csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati játéknapján.

A Mezőkövesd házigazdaként 3-2-re legyőzte a Zalaegerszeg csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati játéknapján.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Marco Rossi, a szeptemberi világbajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya is.

Az ötödik percben Serafimov a tizenhatoson belül lerántotta Besirovicot, a játékvezető előbb büntetőt ítélt, majd öt perccel később, a videobírós (VAR) visszajátszás megtekintése után megváltoztatta döntését. Az első negyedóra végén Farkas beadása után Jurina fejelt a hálóba, ezzel a borsodiak megszerezték a vezetést. A 32. percben egy szabadrúgás után a zalaiaktól Koszta fejelt a hálóba, de miközben felugrott, könyökkel eltalálta Katanec arcát, ezért a videobírós felvételek visszanézése után nem adták meg a gólt.

Az első félidő hosszabbításának hatodik percében Babati megrúgta Besirovicot a tizenhatoson belül, a játékvezető a VAR segítségével büntetőt adott a hazaiaknak, amit Cseri magabiztosan értékesített. A szünet előtt a ZTE vezetőedzője, Waltner Róbert megkapta a második sárga lapját, ezért a második félidőt a lelátóról kellett végignéznie.

Az 54. percben Babati passzát Koszta lőtte a Mezőkövesd kapujába, ám ezt a gólt sem adták meg, les miatt. A 67. percben már összejött a szépítés a vendégeknek: Skribek beadását Koszta fejelte a hálóba. Két perccel később a tizenhatoson belül Koszta mellkassal lekészítette a labdát Serafimovnak, aki megszerezte az egyenlítő gólt. A hazaiak szerb csatára, a 75. percben beállt Stefan Drazic öt perc alatt két sárga lapot kapott, csapatának a hajrában mégsem kellett emberhátrányban futballoznia, mert a 82. percben a vendégektől Kálnoki-Kis Dávidot kiállították, majd hat perccel később Bobál Dávidnak is el kellett hagynia a pályát. A zalaiak piros lapját követő szabadrúgást Besirovic végezte el, Demjén elsőre védeni tudott, de a labda visszapattant a bosnyák középpályáshoz, aki a hálóba lőtt, ezzel kialakult a végeredmény a közepes színvonalú, de rendkívül eseménydús meccsen.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Zalaegerszeg 3-2 (2-0)

Mezőkövesd, v.: Pillók

gólszerzők: Jurina (15.), Cseri (45+9., tizenegyesből), Besirovic (83.), illetve Koszta (67.), Serafimov (69.)

sárga lap: Drazic (78., 80.), Cseke (86.), illetve Koszta (36.), Kálnoki-Kis (74., 82.)

kiállítva: Drazic (80.), illetve Kálnoki-Kis (82.), Bobál D. (88.)

Mezőkövesd:

Antal – Farkas D., Katanec, Pillár, Kocsis G. – Cseke, Madarász (Nagy D., 75.), Chrien (Calcan, 71.), Cseri – Jurina (Drazic, 75.), Besirovic (Karnyicki, 90.)

ZTE FC:

Demjén – Serafimov, Kálnoki-Kis, Bobál D., Gergényi – Bedi, Sankovic, Halilovic (Szalay, 62.) – Babati (Ubochioma, 62.), Koszta, Skribek (Spoljaric, 78.)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!