KEK

2021.09.20. 10:20

Október közepén rendezik a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján idén először futóversennyel is készülnek a Ludovika Campuson.

A multisport eseményt 12. alkalommal rendezi meg a BEAC (Budapesti Egyetemi Atlétikai Club) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közösen

október 14-16-án, a megmérettetésen a Kárpát-medencében tanuló magyar egyetemisták vehetnek részt.

Az összmagyar rendezvényen hat sportágban indulhatnak a diákok: futsalban, kosárlabdában, röplabdában, asztaliteniszben, nagypályás labdarúgásban, és idén először futásban is – közölték a szervezők.

A KEK RUN 2021 elnevezésű futóversenyen a magyar és külhoni felsőoktatásban tanulók nevezhetnek 5,5 és 10 kilométeren, vagy a hosszabb távot váltóban is megtehetik. Az eseményen több neves sportoló is részt vesz, többek között a tokiói olimpián ezüstérmes Siklósi Gergely párbajtőrvívó, a BEAC kétszeres magyar bajnok maratoni futója, Csere Gáspár, az FTC 104-szeres kézilabdázója, Kovacsics Anikó, valamint a szintén ferencvárosi, 32-szeres magyar bajnok középtávfutó, Kazi Tamás.

„A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája rávilágít arra, hogy nem számít, ki honnan érkezik a versenyre, a sport ereje és szeretete összeköt minket, magyarokat”

- mondta a világbajnok párbajtőrvívó, Siklósi Gergely.

A rendezvény célja a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése, további részletek és nevezési lehetőség a www.kekbudapest.hu honlapon.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában