Labdarúgó NBI

2021.10.29. 22:02

A Fehérvár legyőzte a Paksot, így a negyedik helyen áll

A hazai csapat 2-1-re győzte le a vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Székesfehérvár, 2021. október 29. A székesfehérvári Jevhen Makarenko (b2) és Rus Adrián (j2), valamint a paksi Ádám Martin (b) és Szélpál Norbert (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Paksi FC mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2021. október 29-én.

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A MOL Fehérvár 2-1-re legyőzte a vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A hazai csapat ezzel a hetedikről a negyedik helyre lépett előre.

Lendületesebben kezdett a Fehérvár és a sokadik helyzetét kihasználta: mintaszerű támadás végén Ivan Petrjak volt eredményes. A Paks sokáig tompán futballozott, az első félidő utolsó negyedórájában veszélyeztette csak a hazai kaput. A vendéglátók a vezetés birtokában sem vettek vissza, tovább támadtak és több lehetőségük is volt, de nem tudtak a kapuba találni.

Hazai kapufával és nagy fehérvári helyzetekkel kezdődött a második félidő. Amíg azonban a Fehérvár minden helyzetét kihagyta, addig a vendégek a kínálkozó lehetőségek közül egyet értékesítettek, Ádám Martin egyenlített. Teljesen nyílttá vált a meccs, mindkét gárda nagy erőkkel rohamozott. Sok helyzet alakult ki, a Paks lesgólig jutott, a túloldalon viszont Kenan Kodro közelről bekotorta a győzelmet jelentő találatot.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

MOL Fehérvár FC-Paksi FC 2-1 (1-0)

MOL Aréna Sóstó, 1905 néző, v.: Farkas Á.

gólszerzők: Petrjak (16.), Kodro (83.), illetve Ádám M. (68.)

sárga lap: Szendrei N. (83.), Hangya (87.), Zivzivadze (88.), illetve Kesztyűs (15.), Szélpál (59.), Balogh B. (72.), Lenzsér (lefújás után)

Fehérvár:

Kovács D. – Nego, Rus, Stopira (Kovács I., 80.), Heister – Szendrei, Makarenko – Bamgboye (Musliu, 62.), Dárdai (Zivzivadze, 80.), Petrjak (Hangya, 87.) – Kodro

Paks:

Nagy G. – Tamás O. (Böde, 58.), Szélpál, Lenzsér – Sajbán, Windecker, Balogh B., Kesztyűs (Nagy R., a szünetben), Szabó – Bognár, Ádám

Forrás: MTI

Borítókép: A székesfehérvári Jevhen Makarenko (b2) és Rus Adrián (j2), valamint a paksi Ádám Martin (b) és Szélpál Norbert (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC – Paksi FC mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2021. október 29-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában