Labdarúgó NB I

2021.10.03. 16:30

Először nyert otthon a ZTE

Waltner Róbert vezetőedző együttese második sikerét aratta a szezonban, míg az MTK sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el idegenben.

A Zalaegerszeg hazai pályán 2-0-ra legyőzte az MTK-t a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Waltner Róbert vezetőedző együttese második sikerét aratta a szezonban, először diadalmaskodott otthon, míg az MTK sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el idegenben.

Korán, már a 11. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat egy szép akció végén, ezt követően pedig inkább az MTK irányította a játékot, viszont igazi nagy helyzeteket nem tudott kialakítani. Sőt, egy szöglet után kis híján növelte előnyét a ZTE a félidő hajrájában.

Hasonlóképpen alakult a játék képe a fordulást követően, az MTK inkább csak támadgatott, de hiányzott belőle az átütő erő, míg a ZTE leginkább a három pont megtartására koncentrált. A 79. percben nagy lehetőséghez jutott a fővárosi gárda, ám Grozav büntetőjét a hazaiak MTK-nevelésű kapusa, Demjén hárította. A hiba megbosszulta magát, hiszen a duplázó Koszta egy szép csukafejessel a hajrában eldöntötte az összecsapást.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

ZTE FC-MTK Budapest 2-0 (1-0)

Zalaegerszeg, 1057 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerző: Koszta (11., 85.)

sárga lap: Babati (92.), illetve Halilovic (79.), Miovski (92.)

ZTE FC:

Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki Kis, Bedi – Skribek (Ubochioma, 68.), Halilovic (Zimonyi, 91.), Spoljaric (Tajti, 68.), Sankovic, Koszta (Bakary, 91.) – Borukov (Babati, 58.)

MTK Budapest:

Mijatovic – Alho, Varju, Ferreira, Herrera – Kosznovszky, Weir, Dimitrov (Mezei, a szünetben) – Kovácsréti (Vancsa, 59.), Miovski, Grozav (Osei, 83.)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!