ők a magyar indulók

2021.11.15. 13:51

18 magyarral rajtol kedden a karate-vb

Ezernél is több karatést várnak az arab szervezők Dubajba, ahol keddtől vasárnapig rendezik meg a japán eredetű küzdősport idei világbajnokságát. A csúcsversenyen 18 magyar indul.

A hazai szövetség hétfői tájékoztatása szerint a 116 ország sportolóit felvonultató viadalon 15-en állnak rajthoz, továbbá három parakaratés is képviseli a piros-fehér-zöld színeket.

Ott lesz a mezőnyben a nyári tokiói olimpián, a karate ötkarikás bemutatkozásán bronzérmes Hárspataki Gábor, aki a 75 kilósok között próbál meg vb-medált kiharcolni, s tagja a csapatnak a korábbi világbajnoki ezüstérmes, többszörös Eb-bronzérmes, Európa Játékok-harmadik Tadissi Martial is. A női 68 kg-os súlycsoport kivételével valamennyi egyéni kategóriában lesz magyar induló, csapatküzdelemben mindkét együttes szerencsét próbál, és tatamira lép a nemrég formálódott női formagyakorlat-csapat is.

A parakaratésoknál az értelmileg akadályozottak mezőnyében szerepel a tavaszi Európa-bajnokságon aranyérmes Kákosy Olívia, az ott ezüstérmes Csatári János, továbbá Kárpáti Petra.

Az emírségekbeli vb-nek a magyar karate szempontjából azért is van különös súlya, mert a sportág következő felnőtt-világbajnokságának 2023-ban Magyarország ad otthont.

A magyar indulók:

formagyakorlat:

férfiak: Nagy Botond

nők: Sterck Laura

csapat: Fábián Csenge, Sterck, Tóth Vanda

küzdelem:

férfiak:

60 kg: Kiss András

67 kg: Tadissi Martial

75 kg: Hárspataki Gábor

84 kg: Hidasi Tibor

plusz 84 kg: Molnár Dániel

csapat: Botos Botond, Hárspataki, Hidasi, Molnár, Szegedi Döme, Tadissi

nők:

50 kg: Molnár Réka

55 kg: Baranyi Zsófia

61 kg: Ilankovic Aleksandra

plusz 68 kg: Pap Dorottya

csapat: Baranyi, Ilankovic, Molnár, Pap

parakarate, értelmileg akadályozottak:

férfiak: Csatári János

nők: Kákosy Olívia, Kárpáti Petra

Forrás: MTI

Címkék#karate

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!