Rövidpályás úszó Eb

2021.11.09. 14:30

Három pozitív eset miatt házi karanténba kerültek a magyar úszók

A múlt héten Kazanyban rendezett rövidpályás úszó Európa-bajnokságról hazaérkező magyar küldöttség három tagjának is pozitív lett a koronavírus gyorstesztje, így a teljes delegáció házi karanténba került.

Kazany, 2021. november 6. A gyõztes Szabó Szebasztiánnak (j) gratulál a második helyezett olasz Matteo Rivolta (b) és a harmadik helyezett olasz Thomas Ceccon, miután világcsúccsal aranyérmet nyert a férfiak 50 méteres pillangóúszásának döntõjében a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2021. november 6-án. MTI/AP/Szergej Gric

Forrás: MTI / AP

Fotó: Szergej Gric

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) keddi tájékoztatása szerint a tatár fővárosban először Burián Katalin tesztje hozott pozitív eredményt, amiért őt már kint elkülönítették, és nem is utazhatott haza a csapattal. Az ezután Kazanyban elvégzett tesztek mindenki másnál negatív eredménnyel zárultak, ugyanakkor a hétfői hazaérkezést követően többeknél is tünetek jelentkeztek, majd a délután és este folyamán elvégzett gyorstesztek közül három is pozitív eredményt hozott.

A MÚSZ vezetői az egészségügyi stábbal, így Merkely Bélával konzultálva azt a döntést hozták, hogy a kazanyi delegáció valamennyi tagjánál PCR-tesztet végeztetnek – a mintavétel mindenkinél a megadott tartózkodási helyen történik –, a hazatéréstől számított 72 órán belül kettőt, és csak a negatív eredmények birtokában oldható fel a házi karantén-kötelezettség.

Mindez azt is jelenti, hogy az érintett versenyzők és edzők csak a második negatív teszt után csatlakozhatnak a Kaposváron csütörtöktől vasárnapig esedékes rövidpályás országos bajnokság mezőnyéhez, így annak első napján semmilyen formában nem vehetnek részt.

A MÚSZ ugyanakkor értesítette valamennyi résztvevő egyesületet, hogy az országos bajnokságon a korábbi eseményekhez hasonlóan ismét kötelező lesz a maszkhasználat és a távolságtartás valamennyi résztvevőnek.

Borítókép: A győztes Szabó Szebasztiánnak (jobbról) gratulálnak, miután világcsúccsal aranyérmet nyert a férfiak 50 méteres pillangóúszásának döntőjében a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2021. november 6-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!