Újabb szép eredmény

2021.11.21. 17:57

Szinte az összes versenyén pontszerző helyen zárt Sebestyén Péter az idei szezonban

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezték Indonéziában a Superbike-vb szezonzáró futamát, ahol Sebestyén Péter motorversenyző ismételten a legjobb tíz között végzett. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar pilóta a szezon közben csatlakozott az Evan. Bros. Racing csapathoz. A versenyző szinte az összes futamon pontszerző helyen zárt, legtöbbször az első tíz között, és karrierje legjobb, ötödik helyezését is sikerült megszereznie.

2021 FIM Superbike World Championship, Round 13, WorldSSP, Mandalika, Indonesia, November 19-21, 2021, Evan Bros Yamaha Team, Yamaha, Peter Sebestyen

Forrás: HUMDA

Fotó: Vaclav Duska Jr.

Biztatóan indult a nap a Superbike-vb egyetlen magyar résztvevőjének, a warm up-on kipróbált változtatások jónak bizonyultak, így magabiztosan vágott neki a hétvége második, egyben a szezon utolsó futamának. A rajt remekül sikerült, az első kör végén Sebestyén Péter már a 6. pozícióban motorozott. Sajnos félidőnél az első gumi teljesen elkopott, így nem sikerült tartani az élboly ritmusát.

„Nagyon vártam a mai futamot, és a reggeli warm up után azt gondoltam, jó irányba változtattunk. Ami a bemelegítő körökön jónak bizonyult, sajnos a versenyen nem volt kifizetődő. A verseny második felében már csak arra koncentráltam, hogy be tudjam fejezni a futamot, mert az első gumi használhatatlanná vált. Nem így szerettem volna befejezni a szezont, de rengeteget tanultam idén, és úgy gondolom, minden nehézség és tapasztalat csak erősebb versenyzővé tett, így magabiztosan tekintek a jövőre. Óriási köszönettel tartozom a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökségnek, hogy bizalmat szavaztak nekem ebben a projektben, az OXXO Racingnek, hogy továbbra is mindenben próbáltak segíteni, és az összes támogatómnak, aki valamivel hozzájárult a szezonomhoz. Úgy gondolom, remek dolgok várnak ránk a jövőben is!” – összegzett a HUMDA pilótája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!