U23-as cselgáncs Eb

2021.11.04. 10:51

Tizenhét magyar lép tatamira a Ludovika Arénában

A hazai válogatott így sem lesz teljes, 18 fős, mivel a korcsoportos magyar bajnok Igaz Laura térdsérülés miatt visszalépett, és az ő helyére nem nevez versenyzőt az MJSZ.

A tervezett 18 helyett csak 17 cselgáncsozó képviseli a magyar színeket péntektől vasárnapig a budapesti Ludovika Arénában sorra kerülő U23-as Európa-bajnokságon.

Nagy András, a szövetség (MJSZ) sportigazgatója közölte, a junior világbajnok Sáfrány Péter és a junior vb-bronzérmes, ifjúsági világbajnok Varga Brigitta is megbetegedett.

„Nem koronavírusról van szó, de lázas állapot után nem szabad kockáztatni a fiatal sportolók egészségét” – jelentette ki Nagy András, hozzátéve, mindkét hiányzónak lesz helyettese, a férfiaknál a tartalékok közül a tavalyi junior Európa-bajnokságon bronzérmes Szegedi Dániel, a nőknél pedig Farkas Szilvia lép majd tatamira.

A hazai válogatott így sem lesz teljes, 18 fős, mivel a korcsoportos magyar bajnok Igaz Laura térdsérülés miatt visszalépett, és az ő helyére nem nevez versenyzőt az MJSZ.

A koronavírus-járvány miatt a résztvevők ezúttal is buborékban lesznek, ahová csak alapos tesztelés után kerülhetnek be, illetve kizárólag a kijelölt szálláson vagy az esemény helyszínén tartózkodhatnak.

A csarnokba ingyen juthatnak be a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők, akiknek maszkot kell hordaniuk az arénában.

A kontinensbajnokság résztvevői szerdán délután foglalták el a szálláshelyüket az Eb-re, amelynek programja pénteken és vasárnap 10, szombaton pedig 11 órakor kezdődik.

Az első U23-as Eb-t 2003-ban rendezték Jerevánban, 2017-ben pedig Győr volt a házigazda. A magyarok ebben a korosztályban eddig 66 érmet – 25 aranyat, 10 ezüstöt és 31 bronzot – gyűjtöttek.

Az Eb programja a magyarokkal:

péntek:

10.00: előcsatározások

16.30: nyitóünnepség

17.00: döntők, bronzmérkőzések

Férfi 60 kg – Naji Dávid (Kaposvári JK), Vida András (Győri AC)

Férfi 66 kg – Szeredás Botond (Nippon Sport JC)

Férfi 73 kg – Szegedi Dániel (Ceglédi VSE)

Női 48 kg – Mamira Luca (Toto Sport)

Női 52 kg – Gyertyás Róza (Koroncó-Tutti)

Női 57 kg – Kármán Andrea (UTE), Kriza Anna (Miskolci VSC)

Női 63 kg – Özbas Szofi (Békés Megyei Kano JSE)

szombat:

11.00: előcsatározások

16.00: döntők, bronzmérkőzések

Férfi 81 kg – Rajkai Róbert (MTK Budapest), Tóth Benedek (MTK Budapest)

Férfi 90 kg – Gőz Roland (MTK Budapest)

Férfi 100 kg – Vég Zsombor (Ceglédi VSE)

Férfi +100 kg – Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE)

Női 70 kg – Czerlau Jennifer (Miskolci VSC)

Női 78 kg – Sági Nikolett (KSI SE), Farkas Szilvia (Győri AC)

Női +78 kg -

vasárnap:

10.00: előcsatározások

16.00: döntők, bronzmérkőzések

Vegyes csapatverseny (Szegedi Dániel, Szeredás Botond, Gőz Roland, Vég Zsombor, Sipőcz Richárd, Kármán Andrea, Kriza Anna, Özbas Szofi, Farkas Szilvia és Sági Nikolett)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában