Asztalitenisz-vb

2021.12.08. 08:44

András Csaba párosban ezüstérmet nyert az ifjúsági asztalitenisz-vb-n

András Csaba a horvát Ivor Bannal az oldalán férfi párosban ezüstérmet nyert az ifjúsági asztalitenisz-világbajnokságon.

A portugáliai viadalon a magyar, horvát kettős a döntőben az orosz Makszim Grebnyev, Vlagyimir Szidorenko duóval csapott össze és – a magyar szövetség tájékoztatása szerint – kiélezett mérkőzésen, minimális különbséggel veszített.

A finálét remekül kezdték Andrásék, az első játszmát 6-9-es állásról megfordították, majd a másodikat magabiztosan nyerték, így közel kerültek az aranyhoz. A folytatásban aztán az oroszok bírták jobban a szettek hajráit, ezzel egyenlítettek, a döntő játszmában pedig – a harmadikhoz hasonlóan – 9-9 után ők szerezték a következő két pontot, ami világbajnoki címet ért a számukra.

András – aki Bannal egy hónapja az U21-es Európa-bajnokságon is ezüstérmes volt – ritkán látható sikert ért el,

legutóbb ugyanis 2009-ben született magyar ezüstérem ifjúsági vb-n,

akkor a Madarász Dóra, Kosiba Dániel kettős jutott döntőbe vegyes párosban.

Borítókép: András Csaba a jordániai Zaid Abo Yaman ellen játszik a budapesti asztalitenisz-világbajnokság férfi versenyének selejtezőjében a Hungexpo G pavilonjában 2019. április 21-én.

Fotó: Illyés Tibor/MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában