Peking 2022

2021.12.07. 13:28

Ismét nyert a magyar vegyespáros a curlingesek pótkvalifikációs viadalán

A Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt összeállítású magyar vegyespáros harmadik sikerét aratta a curlingesek olimpiai pótkvalifikációs versenyén: a keddi játéknapon a törököket győzte le.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a hollandiai Leeuwardenben zajló tornán a magyar kettős nagy csatában, 8-7-re múlta felül a rivális duót. A találkozón a hatodik end volt a döntő jelentőségű, azt ugyanis négy ponttal zárták a magyarok.

A kétszeres világbajnok magyar páros ezzel 3/1-es győzelmi mutatóval várja a szerdai folytatást, amikor 10 órától az eddig három meccsből háromszor nyertes ausztrál kettős ellen lép jégre.

A pótkvalifikációs versenyen 14 válogatott részvételével két csoportban zajlanak a küzdelmek. A tornán két válogatott jut kvótához, a csoportok első helyezettjei automatikusan bejutnak az elődöntőbe, a másodikok és a harmadikok keresztbejátszanak egymással a négy közé kerülésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!