Férfi kézilabda Eb

2022.01.12. 17:30

Reagáltak a kézilabda Eb szervezői a francia és szerb kifogásokra

A részben hazai rendezésű 2022-es férfi Európa-bajnokság miatt Magyarországra utazó francia és szerb kézilabda-válogatott szervezési hiányosságra panaszkodik. A franciák sérelmezik, hogy szegedi szállásukon egy légtérben kell tartózkodniuk és étkezniük a maszk nélküli szállodavendégekkel. A Magyar Kézilabda-szövetség reagált a kifogásokra, közleményében azt írta, értetlenül áll a franciák és a szerbek nyilatkozatai előtt.

Hétfőn érkezett Magyarországra az egyik szegedi hotelben megszálló francia kézilabda-válogatott, amely felháborodott és megdöbbent azon, hogy a szállodában mennyire lazán kezelik a koronavírusra vonatkozó járványügyi szabályokat – írja a Nemzeti Sport.

A franciák sztárjátékosa, Nikola Karabatic kedd este – két nappal az Eb kezdete előtt – egy videokonferencia keretén belül elmondta, a csapatot sokkolta a maszk nélküli vendégek látványa. 

„Megdöbbentett, sőt, sokkolt bennünket a maszk nélküli vendégek látványa. Ugyanott étkezünk, ahol ők – idézte a tekintélyes L'Équipe Karabaticot, aki állítása szerint turisták koszorújában reggelizett a csapattársaival, holott szerinte a protokoll előírja, hogy ez egy izolált szobában történjen.

„Ez a hozzáállás nem helyes azokkal a játékosokkal szemben, akik vért izzadnak azért, hogy ne produkáljanak pozitív koronavírustesztet és részt vehessenek a tornán” – fakadt ki a franciák kapusa, Vincent Gerard.

A Francia Kézilabda-szövetség (FFHB) elnöke, Philippe Bana azt mondta a francia sportnapilapnak, hogy az EHF főtitkára a szervezést érintő változásokról biztosította, és arról, hogy hamarosan minden elrendeződik. 

A szerb válogatott szövetségi kapitánya szintén lesújtó véleménnyel van a szervezésről.

„Kaotikus a szervezés az Európa-bajnokságon. A maszk nélküli vendégek egy légtérben vannak a csapatokkal. Nem tesztelik az összes együttest, valamint késnek a teszteredmények (én még mindig arra várok, hogy teszteljenek, pedig reggelre volt ütemezve. Az eredmény? Néhány játékos már most megfertőződött. Hogyan játszhatnánk így?” – írta közösségi oldalán a szerb kapitány, Toni Gerona.

A Magyar Kézilabda-szövetség reakcióját változtatás nélkül közöljük.

„Az Eb-t az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük. Minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négy csillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek. Mindemellett a hatályos jogszabályokat és az EHF által előírt covid-protokollt mindenki megismerte, azokat betartja a rendező országokban. A szervezők a csapatok számára részletes tájékoztatást nyújtottak, továbbá minden felmerülő kérdésre alapos választ adtak, melyet mindenki elfogadott, ezért értetlenül állunk a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt. Ha a továbbiakban felmerülnek még jogos igények, azokat képesek és készek vagyunk rendezni, ehhez a megfelelő kapcsolatok rendelkezésre állnak” – írja az MKSZ a hivatalos Facebook-oldalán.

Borítókép: Az MVM DOME nevet kapta a Budapesti Multifunkcionális Sport- és Rendezvénycsarnok / MTVA / Bizományosi: Róka László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában