Tenisz

2022.02.04. 17:53

Marosi Katalint menesztik, vezetők és edzők ellen fegyelmi eljárás indul

Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöke feljelentést tett, míg a szövetség elnöksége a PCR-tesztekkel történt visszaélések gyanúja miatt kezdeményezte a válogatottak koordinátoraként dolgozó Marosi Katalin menesztését, és fegyelmi eljárást indított több edzővel, illetve sportvezetővel és az illetékes orvossal szemben.

Az MTSZ honlapján megjelent közlemény szerint az elnökség pénteki ülésén az ellenőrző testület által előzetesen lefolytatott vizsgálat után több döntést is hozott. Elsőként a testület felhívta a főtitkárt, mint a munkáltatói jogok gyakorlóját, hogy "azonnali hatállyal szüntesse meg" Marosi Katalin munkaviszonyát. Továbbá kérte a szövetség elnökét, hogy utasítsa a fegyelmi bizottság vezetőjét fegyelmi eljárás lefolytatására "hat szövetségi edzővel, a szövetség főtitkárával, a szövetség sportigazgatójával, valamint az érintett PCR-tesztek elvégzéséért felelős orvossal szemben". Ehhez kapcsolódóan a sportigazgatót a vizsgálatok lefolytatásáig felfüggesztette.

Az elnökség az ellenőrző testülettől azt is kérte, hogy folytasson le további, "részletekbe menő tényfeltáró vizsgálatot minden világranglista-ponttal rendelkező magyar teniszjátékos vonatkozásában".

A szövetség honlapján anonim módon - az elnökség kérésének megfelelően - közzétette a Lázár János elnök által benyújtott büntető feljelentést.

Az MTSZ csütörtökön tudatta, hogy 

"az elmúlt 48 órában tudomásukra jutott: alapos a gyanú, hogy visszaélések történhettek a Covid-19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban, e visszaélésekben pedig a szövetség egyes sportolói, edzői és munkavállalói is érintettek". Ezért belső vizsgálat indult, egyúttal a szövetség jelezte, hogy mindenben együttműködik a vizsgálatot folytató hatóságokkal, a vizsgálat eredményeiről pedig tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.

Az MTSZ főtitkára Sütő Csilla, sportigazgatója pedig Sávolt Attila.

A Semmelweis Egyetem csütörtökön jelezte, hogy felfüggesztette annak az orvosnak a munkavégzését, aki hamis PCR-teszteket állított ki a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) számára, illetve az MTSZ keretorvosi tevékenységére vonatkozó, úgynevezett "további jogviszony létesítése és fenntartása tárgyában" kiadott engedélyét február 1-jén visszavonta, így az orvos a továbbiakban nem láthatja el ezeket a feladatait sem.

Borítókép: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában