Labdarúgó NBI

2022.05.14. 21:46

Döntetlennel zárta a szezont a Fehérvár és a Paks

A MOL Fehérvár kétszer is egyenlítve, 2-2-es döntetlent játszott a vendég Paksi FC-vel szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó fordulójában.

A Fehérvár a 4., a Paks a 6. helyen fejezte be a bajnokságot. A fehérváriak júliusban az Európa Konferencia Ligában játszanak.

OTP Bank Liga, 33. forduló: MOL Fehérvár FC - Paksi FC 2-2 (1-2) ------------------------------------ MOL Aréna Sóstó, 4224 néző, v.: Berke
   gólszerzők: Kordo (24.), Osváth (67., öngól) illetve Gyurkits (16.), Szabó J. (45+3.)
   sárga lap: Sabanov (45+4.), illetve Ádám (30.)

Fehérvár:
   --------
Kovács D. - Nego, Rus, Stopira, Sabanov, Fiola - Rúben Pinto (Lednyev 67.), Makarenko (Bamgboye, 57.) - Kodro (Hangya, 86.), Nikolics, Dárdai P. (Bese 86.)

Paks:
   ----
Rácz G. - Osváth (Nagy R., 82.), Kovács N., Szélpál, Vas G., Szabó J. - Windecker, Gyurkits (Balogh B., 67.), Szabó B. (Haraszti, 67.) - Ádám, Sajbán

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a csapatok nem sokat törődtek a védekezéssel, így mindkét kapu többször forgott veszélyben. A Paks szerezte meg a vezetést Gyurkits Gergő első NB I-es góljával. Kenan Kodro révén gyorsan egyenlített a Fehérvár, majd a fehérváriak gyors egymásutánban kihagytak két ziccert. Ez meg is bosszulta magát, mert egy paksi szöglet után Szabó János ismét előnyhöz juttatta a vendégeket.
Fordulást követően sem lassítottak a felek, lüktető volt a játék, mindkét együttes küzdött az újabb gólért. Ami a Vidinek jött össze paksi segítséggel, mert Osváth Attila olyan szerencsétlenül ért bele egy beadásba, hogy az a saját kapujába vágódott.

Borítókép forrása: molfehervarfc.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!