Hogyan tovább

2022.05.21. 16:30

Fucsovics Márton kiakadt és kiosztotta az ATP-t Wimbledon miatt

Öt év után kiszorulhat a top 100-ból a teniszező, aki egy pályán kívül meghozott döntés áldozata lehet.

A wimbledoni torna szervezői az orosz–ukrán háború miatt nem engedik rajthoz állni az orosz és fehérorosz játékosokat. Erre adta válaszul a két nemzetközi szervezet azt, hogy a füves borítású GS-versenyen való szereplésért nem ad világranglistapontokat a játékosoknak - írja a Magyar Nemzet. 

Több teniszezőnek meg kellene védenie a tavaly Wimbledonban megszerzett pontjait ahhoz, hogy megtartsa a jelenlegi helyét a világranglistán, de erre nem lesz lehetőségük. Az ártatlan áldozatok listáján szerepel a hónapok óta sérült, a visszatérés küszöbén álló Roger Federer, aki tavaly a negyeddöntőig jutott Wimbledonban, az előversenyeken nem vett részt, így a jelenlegi 46. helynél is hátrébb sorolódhat a világranglistán.

A legjobb magyar férfi teniszező, Fucsovics Márton sem jár jól a döntéssel, hiszen tavaly a pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el Wimbledonban azzal, hogy a negyeddöntőig jutott egy GS-tornán. Ezzel a teljesítménnyel 360 pontot szerzett, amit idén a döntés miatt nem lesz lehetősége megvédeni, így a top 100-ból is kiszorulhat a világranglistán.

Fucsovics ritkán nyilvánul meg olyan kritikusan, ahogyan az Instagram-oldalára feltöltött, 24 óráig látható bejegyzésben reagált az ATP döntésére:

„Nem osztanak ranglistapontokat Wimbledonban, tehát a 2021-ben ott megszerzett pontok is el fognak veszni, mivel nincs esély a megvédésükre. Ezt komolyan gondolta az ATP? A hatvanadikról a 130. helyig esek vissza. Köszönöm!”

Fucsovics jelenleg az 55. helyen áll az ATP ranglistáján, és ha az előversenyeken nem teljesít kiemelkedően, akkor valóban veszélybe kerülhet a top 100-as helyezése a wimbledoni pontok nélkül. A 30 éves teniszező 2017 októberében tört be a legjobb száz közé, és azóta folyamatosan tagja a bővebb elitnek. Az eddigi legjobb helyezése a 31. volt a ranglistán, amelyet 2019 márciusában ért el. Most egy rajta kívül álló döntés miatt kerülhet az elmúlt öt év mélypontjára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában