Jégkorong

2022.05.18. 15:40

Lengyel klubhoz igazolt Bálizs Bence

A magyar válogatottban is számításba vett Bálizs Bence a lengyel Jastrzebie jégkorongcsapatában folytatja pályafutását.

A 32. születésnapját a hónap végén ünneplő kapus a MAC HKB Újbuda a közösségi oldalán úgy fogalmazott: hét évet töltött el a fővárosi gárdában, és „benne volt már a levegőben”, hogy váltani fog.

Azért döntöttem a távozás mellett, mert jött egy ajánlat, mellyel kipróbálhatom magam külföldön, és mindezt egy olyan csapattal tehetem, amely az elmúlt időben sikeres volt és a jövőben is az szeretne lenni

– mondta. Kiemelte: a Jastrzebie tavaly megnyerte a bajnokságot, így a 2021/22-es szezonban kiharcolta a részvételt a Bajnokok Ligájában. A csapat ezúttal bronzérmesként végzett a lengyel bajnokságban.

Bálizs tagja volt a ljubljanai világbajnokságra készülő válogatott bő keretének, de már nem utazott el a tornára, melyen a magyarok másodikként végeztek, és kiharcolták a feljutást az elitmezőnybe.

Borítókép: Bálizs Bence, a magyar jégkorong-válogatott tagja a norvégiai négycsapatos torna előtti edzésen a budapesti Tüskecsarnokban 2015. november 3-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!