Tenisz

2022.05.13. 15:20

Udvardy Panna kiesett Karlsruhéban

A világranglista 84. helyezettje pénteken az egyiptomi Majar Serif ellen lépett pályára.

Az ötödik kiemelt Udvardy Panna kiesett a negyeddöntőben a Karlsruhéban zajló, 125 ezer dollár (45 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

A világranglista 84. helyezettje – aki csütörtökön 6:1, 6:0-ra kiütötte a román Mihaela Buzarnescut – pénteken az egyiptomi Majar Serif ellen lépett pályára, akit tavaly legyőzött a budapesti versenyen. Második találkozójukat is a kaposvári teniszező kezdte jobban, ám a 62. helyen álló rivális 0:2-ről 4:2-re fordított, majd hamarosan szettelőnybe került.

A folytatásban egy-egy brékkel jutottak el a rövidítésig, közben a 23 éves magyarnak 6:5-nél fogadóként szettlabdája volt. A tie-breakben fej fej mellett haladtak a felek, aztán 5-5 után a második kiemelt afrikai két nyert labdamenettel lezárta a meccset, amely 1 óra 46 percig tartott.

A németországi challenger-verseny negyeddöntőjében a délután folyamán még két top 100-as magyar lesz érdekelt: a harmadik kiemelt Bondár Annára (69.) a hazai közönség előtt szabadkártyával szereplő Eva Lys (251.), míg a hetedikként rangsorolt Gálfi Dalmára (92.) az elsőként rangsorolt belga Alison Van Uytvanck (60.) vagy a német Anna-Lena Friedsam (249.) vár majd.

Eredmény, negyeddöntő:

Majar Serif (egyiptomi, 2.)–Udvardy Panna (5.) 6:4, 7:6 (7-5)

Borítóképünkön Udvardy Panna. Fotó: MTI/EPA/Jason O'Brien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!