Elismerés

2022.07.04. 11:28

A valaha volt legjobb vizes világbajnokságnak nevezték a magyarországi viadalt

Öt év múlva újra itt rendezik meg a világbajnokságot.

Köszönetet mondott Magyarországnak Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA kuvaiti elnöke a világbajnokság megrendezéséért.

A sportvezető a magyarországi viadal utolsó eseményét, a férfi vízilabdatorna döntőjét követően elmondta,

fantasztikus két és fél hetet tölthettek el itt, és mindenki sajnálja, hogy búcsúzni kell, hiszen Budapest és Magyarország nagyszerű helyszín volt.

Hozzátette, tökéletesek voltak a létesítmények és mindenki barátságos fogadtatásban részesült, köszönet illeti a magyar kormányt, Budapestet és a hatóságokat, hogy ilyen rövid időn belül meg tudták rendezni az eseményt, a valaha volt legjobb vizes világbajnokságot.

Husszein al-Musszalam kijelentette, remek, hogy öt év múlva újra itt rendezik meg a világbajnokságot.

Idén – májusban – eredetileg Fukuokában rendezték volna a világbajnokságot, amelyet tavalyról halasztottak el, de a nemzetközi szövetség február elején közölte, hogy az eseményt tovább halasztják, és Fukuoka 2023-ban lesz házigazda, a 2023 novemberére kiírt dohai vb-t pedig 2024 januárjára halasztják. Február 7-én aztán azt is bejelentette a FINA, hogy az újonnan kiírt 2022-es vb-nek Budapest lesz a házigazdája, illetve központja.

Borítókép: A vizes világbajnokság záróünnepsége a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. július 3-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!