Kalapácsvetés

2022.07.15. 21:00

Halász Bence magabiztosan jutott be a világbajnokság döntőjébe

Elsőre megdobta a selejtezőszintet.

Halász Bence bejutott a kalapácsvetés döntőjébe az eugene-i szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

A Szombathelyi Dobó SE vb- és Eb-bronzérmes versenyzője 79,86 méteres idei legjobbjával a hatodik volt a nevezettek között. A selejtező szintet 77,50 méterben határozták meg, azaz ennyi kellett a fináléhoz vagy a legjobb 12 között kellett végezni

A 24 éves Halász remekül mutatkozott be, elsőre 79,13 méterrel túldobta a szintet, ezzel biztosította helyét a szombaton – magyar idő szerint – 21 órakor kezdődő döntőben.

Kicsit izgultam az első sorozat előtt, mert a bemelegítő dobásom a hálóban végezte, de tudtam mit kell kijavítani

– nyilatkozott az M4 Sport csatornán Halász Bence.

Hozzátette, nem foglalkozik az ellenfelekkel, csak magára figyel, hogy olyan eredményt érjen el méterben, amire képes, és akkor ez hozza magával a jó helyezést is. Kiemelte, bármelyik versenyen „elsülhet”, hogy túldobja a lélektani határnak számító 80 métert.

Nála jobban a selejtezőben csak a négyszeres világbajnok lengyel Pawel Fajdek (80,09 m), honfitársa, az olimpiai bajnok Wojciech Nowicki (79,22) és az idén már 80 méter fölötti eredménnyel büszkélkedő amerikai Daniel Haugh (79,34 m) szerepelt – utóbbinak azonban ehhez mindhárom kísérletére szüksége volt.

A további vetélytársak közül ugyancsak elsőre bekerült a fináléba az ötkarikás ezüstérmes norvég Eivind Henriksen (78,12). A másik amerikai, az olimpiai döntős Rudy Winkler (78,61) és a Dohában a magyar kalapácsvető előtt második francia Quentin Bigot (77,95) szintén megdobta a szintet, valamint harmadikra a tokiói játékokon negyedik ukrán Mihajlo Kohan (77,58) is.

A vb másik magyarja, a hétpróbázó Krizsán Xénia vasárnap kezd a vb-n.

Borítóképünkön Halász Bence. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában