Vívó-vb

2022.07.18. 12:25

Feleződött a magyar női párbajtőrcsapat az első fordulóban

A négy magyar közül kettő jutott tovább a legjobb 64-ből a 32 közé a női párbajtőrözők egyéni versenyében, a vívók kairói világbajnokságán.

Három selejtezős nap után hétfőn már a főtáblás küzdelmek kezdődtek meg, elsőként női párbajtőrben. A kiemeltként csak most kezdő Kun Anna magabiztosan győzte le üzbég ellenfelét, akárcsak Muhari Eszter cseh riválisát. Utóbbi Büki Lilivel és Nagy Kingával együtt a selejtezőből került a legjobbak közé. Büki sima vereséget szenvedett egy perui vívótól, Nagy viszont kiélezett küzdelemben maradt alul Jana Semjakinával szemben. Sokáig ő vezetett, majd a 2012-ben, Londonban olimpiai bajnok ukrán fordítani tudott, de még 12-13-nál, sőt 13-14-nél is volt esély a győzelem kiharcolására. Végül Semjakina nyert két tussal.   

Eredmények:   

a 64 között:
Kun Anna-Szevara Rahimova (üzbég) 15-7
Muhari Eszter-Katerina Saligerova (cseh) 15-3
Maria Luisa Doig Calderon (perui)-Büki Lili 15-6
Jana Semjakina (ukrán)-Nagy Kinga 15-13

Forrás: MTI

Borítókép: Nagy Kinga az ukrán Jana Semjakina elleni asszóban a női párbajtőrözők egyéni versenyének a legjobb 32 közé jutásért vívott fordulójában a kairói vívó-világbajnokságon 2022. július 18-án. A magyar versenyző 15-13-ra kikapott. MTI/EPA/Mohamed Hoszam

Címkék#vívó vb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában