Vizes Eb

2022.08.19. 14:59

Mégis lesz csapatverseny a nyíltvízi úszóknál

Mégis megtartják a csapatversenyt a nyíltvízi úszóknál a római Európa-bajnokságon.

Rasovszky Kristóf, Rohács Réka, Olasz Anna és Betlehem Dávid (b-j), a második helyezett magyar válogatott tagjai a nyíltvízi úszók csapatversenyének eredményhirdetésén a budakalászi Lupa-tónál 2022. június 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A váltók küzdelmeit az időjárási viszonyok miatt csütörtökön törölték a programból, a szervezők azonban pénteken közölték, a csapatvezetőkkel és az európai szövetség technikai bizottságának illetékeseivel közösen úgy döntöttek, mégis megrendezik a számot.

 

Ez már a harmadik eset néhány napon belül, hogy változik a nyíltvízi úszók programja, amely eredetileg csütörtökön rajtolt volna, de szeles időjárás miatt az első, majd a második nap versenyeit is elhalasztották.

 

A legfrissebb forgatókönyv szerint szombaton az 5 és a 25 kilométeres futamokat bonyolítják le, majd a kontinensviadal vasárnapi zárónapján délelőtt a 10 kilométeres küzdelmeket, délután pedig a csapatversenyt rendezik meg.

 

A váltóban a magyarok éremesélyesek, ugyanis két hónappal ezelőtt a Lupa-tavi világbajnokságon ezüstérmet nyert az Olasz Anna, Rohács Réka, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású egység.

 

A magyar szövetség beszámolója szerint egyébként ezeket az esélyeket növeli, hogy a magyarországi eseményen aranyérmes német váltó befejező embere, az 5 kilométeren is győztes olimpiai bajnok német Florian Wellbrock, valamint a franciák korábbi világbajnoka, Marc-Antoine Olivier sem indul. Előbbi nem tudott megfelelően regenerálódni koronavírusos megbetegedése után, így a medencében 1500 méter gyorson csak ötödik lett, míg utóbbi, ahogy a közlemény fogalmaz, a "háborgó tengert látva" nem látta értelmét a maradásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!