Nagy az érdeklődés

2022.09.14. 16:04

Hétvégén rendezik a rövidtávú országos tájékozódási futóbajnokságot

A magyar résztvevőkön kívül Szlovákiából, Romániából, Belgiumból, Portugáliából és Ukrajnából is érkeznek résztvevők.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Andrey Burmakin

A hétvégén rendezik Esztergomban a tájékozódási futók idei rövidtávú és váltó országos bajnokságát közel 1300 versenyzővel - közölték a szervezők.

Tájékoztatásuk szerint szombaton 9 órától indulnak a selejtező futamok, az útvonal lakótelepi környezetben vezet, majd a befutók a bazilika előtti területre érkeznek. A délutáni döntők a belvárosban zajlanak, a cél ismét a bazilikánál található.

A bajnokságon 14-85 év közötti versenyzők állnak rajthoz. A magyar résztvevőkön kívül Szlovákiából, Romániából, Belgiumból, Portugáliából és Ukrajnából is érkeznek résztvevők.

Vasárnap 10-kor kezdődik a váltóverseny az Erzsébet parkban, itt az egyesületek 3-4 fős csapatokat állítanak ki különböző korosztályokban.

A felnőtt bajnoki címekért nagy csata várható, ugyanis a felnőtt mezőny mellett ide nevezett az idei junior világbajnokság sprintváltó számában ezüstérmes magyar csapat minden tagja.

A nőknél arra is van esély, hogy a mindössze 17 éves Máramarosi Rita legyen a bajnok, aki kétszeres ifjúsági Európa-bajnok a sprint számban.

A férfiaknál a junior csapat legerősebb tagja, Bujdosó Zoltán próbál majd visszavágni a címvédő Ormay Mihálynak - tavaly mindössze egy másodperc volt köztük az első két helyen.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában