Labdarúgás

2022.10.05. 10:00

Európa-liga - Már Belgrádban biztossá válhat a tavaszi folytatás a Ferencvárosnak (frissítve)

A Ferencváros azzal a tudattal lép pályára csütörtökön a Crvena zvezda vendégeként az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában, hogy a győzelemmel gyakorlatilag bebiztosítja tavaszi folytatását. Milos Milojevic vezetőedző a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy domináns és kezdeményező játékot vár a Crvena zvezda csapatától csütörtökön a Ferencváros elleni labdarúgó Európa-liga csoportmérkőzésen – írja az MTI.

A ferencvárosi Amer Gojak (j) és Ruben Aguilar, a francia csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában játszott AS Monaco - Ferencváros mérkőzésen a Monte-Carlo-i II. Lajos Stadionban 2022. szeptember 15-én. A Ferencváros 1-0-ra győzött

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Matematikailag az ugyan még nem dőlhet el, hogy a magyar bajnok az első kettő között zár a csoportban, de a Konferencia-ligás folytatást garantáló harmadik helynél már nem végezhet hátrébb, amennyiben Belgrádban megőrzi százszázalékos mérlegét, miközben a négyes másik meccsén a török Trabzonspor és a francia AS Monaco döntetlent játszik egymással. Legutóbb 2004-ben szerepelt magyar csapat tavasszal valamelyik európai kupasorozatban, akkor a Debreceni VSC jutott az Európa-liga jogelődjének számító UEFA Kupa harmadik fordulójába.

A győzelem kivívása viszont rendkívül nehéznek ígérkezik annak ellenére is, hogy az éllovas zöld-fehérek két bravúros sikert követően - a Trabzonsport 3-2-re, az AS Monacót 1-0-ra verték - a pont nélkül sereghajtó Crvena zvezdához látogatnak. 

A belgrádi gárda ugyanis egyrészt nagyszerű formában van, a szerb bajnokságban 11 forduló után veretlenül listavezető, másrészt nemzetközi rutinja is számottevő, tekintve, hogy sorozatban hatodszor szerepel a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga csoportkörében, idén ráadásul utóbbiban nyolcaddöntőig menetelt.

A negyedik egymást követő idényében főtáblás Ferencváros számára az is intő jel lehet, hogy vasárnap váratlanul kikapott az OTP Bank Ligában, méghozzá az újonc Kecskemét vendégeként. A találkozón, különösen az első félidőben kifejezetten tompán futballozott Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző együttese, amely a második játékrészben nem tudta ledolgozni kétgólos hátrányát, de még a szépítés sem jött össze.

A két együttes hosszú történelme során mindössze kétszer csapott össze egymással: 1975-ben a KEK elődöntőjéből a magyarok jutottak tovább 4-3-as összesítéssel.

A Crvena zvezda edzője domináns játékot vár a csapatától

Milos Milojevic vezetőedző domináns és kezdeményező játékot vár a Crvena zvezda csapatától csütörtökön a Ferencváros elleni labdarúgó Európa-liga csoportmérkőzésen.

Minden esetben a győzelem a cél, mi akarjuk diktálni a tempót. Hetven százalékban a saját játékunkra koncentrálunk és csak harmincban akarunk a Ferencvárossal foglalkozni

 – jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón a tréner, aki hozzátette, ennél a klubnál minden meccs fontos, de a csütörtöki kiemelkedően az, mivel a továbbjutást alapjaiban befolyásolja. 

Van még 12 pont, amit meg lehet szerezni, így megfordíthatjuk a csoportállást, az első lépést ehhez a Ferencváros ellen tehetjük meg.

Az elbukott Bajnokok Ligája-selejtező után nyár végén kinevezett Milojevic arról is beszámolt, hogy a védő Nemanja Milunovic valószínűleg bevethető lesz. Jelezte, szerinte a kéthetes válogatott szünetben pszichésen kipihenték magukat a játékosok az őszi menetelés után, már akinek nem kellett a saját nemzeti együttesében szerepelnie. 

Milos Milojevics, a Crvena zvezda labdarúgócsapatának vezetőedzõje (j) és játékosa, Mirko Ivanics a Ferencváros elleni, másnapi Európa-liga mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2022. október 5-én
Fotós: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Összességében elégedetten értékelte negyvennapos tevékenységét, mert a játékosok elfogadták a filozófiáját, a csapaton pedig érzi a fejlődést.

Nem volt meglepetés számomra a Ferencváros eddigi szereplése, mert nagy és minőségi kerete van, sok gyors játékossal. Sztanyiszlav Csercseszov pedig nemcsak jó, de rendkívül tapasztalt edző is

 – dicsérte az MTI érdeklődésére a magyar bajnokot Milojevic, aki külön kiemelte a zöld-fehérek két támadóját, Tokmac Nguent és Adama Traorét.

A hangulat nagyon pozitív az öltözőben, mert a csapat kipihente magát a válogatott szünetben, ezt az időt jól sikerült felhasználni a felkészülésre. Nem gondoltam, hogy pont nélkül fogunk állni, ezért a csütörtöki összecsapás az egyik legfontosabb lesz, mert most kiderül, milyen csapat is a Crvena zvezda

– fogalmazott Mirko Ivanic, aki megígérte, a belgrádiak azzal a mentalitással lépnek pályára, hogy csak a győzelem elfogadható.

A hétvégén két gólt szerzett középpályás szerint nemcsak ő, hanem az egész Crvena zvezda jól futballozott a Mladost ellen 4-0-ra megnyert bajnokin, de felhívta arra a figyelmet, hogy Európa-liga teljesen más szintet képvisel, mint a szerb bajnokság.

A Crvena zvezda-Ferencváros El-mérkőzés csütörtökön 18.45-kor kezdődik a belgrádi Rajko Mitic Stadionban, az eddig százszázalékos magyar bajnok már döntetlennel a csoport élén maradna, de győzelemmel akár a tavaszi folytatása is biztossá válhat. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

Európa-liga, csoportkör, 3. forduló, H csoport:
Crvena zvezda (szerb)-Ferencváros 18.45
AS Monaco (francia)-Trabzonspor (török) 18.45

   A csoport állása:
1. Ferencváros     2   2  -  -   4-2  6 pont
2. Trabzonspor     2   1  -  1   4-4  3
3. AS Monaco       2   1  -  1   1-1  3
4. Crvena zvezda   2   -  -  2   1-3  0

 Az eddigi eredmények:
   1. forduló (szeptember 8.):
Ferencváros-Trabzonspor 3-2 (3-1)    
Crvena zvezda-AS Monaco 0-1 (0-0)
   2. forduló (szeptember 15.):
Trabzonspor-Crvena zvezda 2-1 (1-0)
AS Monaco-Ferencváros 0-1 (0-0)

   A további program:
   4. forduló (október 13.):
Ferencváros-Crvena zvezda 21.00
Trabzonspor-AS Monaco 21.00
   5. forduló (október 27.):
Ferencváros-AS Monaco FC 21.00
Crvena zvezda-Trabzonspor 21.00
   6. forduló (november 3.):
Trabzonspor-Ferencváros 18.45
AS Monaco-Crvena zvezda 18.45

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában