Torna-vb

2022.10.29. 22:56

Három-három magyar indul minden szeren

A viadal a magyarok számára vasárnap, a nők selejtezőjével veszi kezdetét.

Kovács Zsófia a női tornaverseny egyéni döntőjének talaj számában a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A férfiaknál Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián és Tomcsányi Benedek mind a hat, a nőknél Szilágyi Nikolett, Mayer Gréta és Bácskay Csenge mind a négy szeren versenyez majd a liverpooli olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon. 

A magyar szövetség szombat esti tájékoztatása szerint Kiss Balázs csak lólengésben és gyűrűn, Kardos Botond talajon, ugrásban, korláton és nyújtón indul, míg a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia ugrásban és gerendán, Székely Zója pedig csak felemáskorláton mutat be gyakorlatot. 

A viadal a magyarok számára vasárnap, a nők selejtezőjével veszi kezdetét. Az ötfős csapatból négyen mehetnek fel a szerre, ahol a csapateredménybe a legjobb három pontszám számít. A selejtező egyben kvalifikáció a csapatverseny és az egyéni összetett döntőjére, valamint a szerenkénti finálékra is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában