Labdarúgó NB I

2022.10.09. 17:38

Pakson is folytatta veretlenségi sorozatát a PAFC

A Puskás Akadémia 3-1-re győzött a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A felcsútiak immár kilenc kör óta veretlenek az élvonalban, míg a tolnaiak eddig minden találkozójukon betaláltak az idényben.

OTP Bank Liga, 10. forduló: Paksi FC–Puskás Akadémia FC 1-3 (1-1)

Paks, v.: Erdős
gólszerzők: Varga B. (36.), illetve Corbu (7.), Favorov (66.), Baluta (77.)
sárga lap: Osváth (29.), Balogh B. (53.), Gyurkits (88.), illetve Zahedi (19.), Baluta (77.), Ormonde-Ottewill (80.), Spandler (90.), Komáromi (94.)

Paksi FC:
Nagy G. - Kinyik (Debreceni, 62.), Kádár, Szélpál, Osváth - Windecker, Balogh B. - Hahn (Papp, a szünetben), Szabó B. (Gyurkits, 78.), Bőle (Haraszti, 78.) - Varga B.

Puskás Akadémia FC:
Tóth B. - Mezghrani (Nagy Zs., 73.), Stronati, Spandler, Ormonde-Ottewill - Batik, Favorov - Kiss T. (Komáromi, 80.), Baluta, Corbu (Slagveer, 80.) - Zahedi (Gruber, 65.)

A felcsútiak kezdték jobban a mérkőzést, ennek megfelelően hamar vezetést szereztek, de negyedóra elteltével a rengeteg szabálytalanság miatt töredezetté vált a játék. Ennek a periódusnak a góllövőlistát vezető Varga Barnabás gyönyörű fejes gólja vetett véget. A szünet előtti percekben ismét a futballé volt a főszerep, így mindkét kapusnak volt dolga, de bravúrt a paksi hálóőrnek kellett bemutatnia a döntetlen megőrzéséhez.

A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben, a Puskás Akadémia aztán váratlanul Favorov fejesével újra előnybe került. Hátrányban kinyílt a paksi védelem, ezt pedig kihasználta a legutóbbi kiírás bronzérmese, így szűk negyedórával a vége előtt eldöntötte a három pont sorsát. A feszült hangulatú végjátékban is inkább a vendégek gyors ellentámadásai voltak veszélyesek, de újabb gól már nem született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!