Labdarúgó NB I

2022.11.06. 22:23

Döntetlent játszott a Fehérvár a Ferencvárossal

A címvédő Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott a MOL Fehérvár vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának zárómérkőzésén, vasárnap.

A ferencvárosi Ryan Mmaee (b) kapura lő a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC–Ferencvárosi TC mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. november 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A MOL Fehérvár FC hazai pályán – kétszer is hátrányból felállva – 2-2-es döntetlent játszott a vendég és listavezető Ferencvárosi TC ellen vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 14. forduló: MOL Fehérvár FC–Ferencvárosi TC 2-2 (0-1)

MOL Aréna Sóstó, 6121 néző, v.: Bognár T.
gólszerző: Kastrati (52.), Dárdai P. (89.), illetve R. Mmaee (15., 58.)
sárga lap: Fiola (14.), Kastrati (66.), Stopira (90+4.), illetve Pászka (60.)

Fehérvár:
Kovács D. - Nego, Serafimov, Fiola, Stopira - Pokorny, Lednyev (Szendrei Á. 84.) - Kastrati (Bumba, 77.), Houri, Schön (Dárdai P., 73.) - Kodro

Ferencváros:
Dibusz - Botka, S. Mmaee, Knoester, Pászka - Besic, Laidouni - Zachariassen, Mercier (Marquinhos, 65.), Traore - R. Mmaee (Esiti, 88.)

Egy kihagyott helyzet, majd egy zúgó felsőléc jelezte a fehérváriak fölényét a meccs elején, mégis a Ferencváros szerezte meg a vezetést, Ryan Mmaee volt eredményes büntetőből. A félidő közepén Kovács Dániel bravúrjaira volt szükség ahhoz, hogy az FTC ne növelje az előnyét. Támadott a Fehérvár, ment előre az egyenlítésért, hátul azonban rendre kinyílt, így a zöld-fehéreknek több esélye is volt az újabb gólra, de minden helyzetüket elpuskázták.

Fordulást követően egyenlített a házigazda: Lirim Kastrati ugrott ki egyedül és elgurította a labdát a kapus mellett. Sebességet váltott a Ferencváros és Ryan Mmaee második találatával perceken belül ismét megszerezte a vezetést. A folytatásban fáradni látszottak a hazaiak, míg a vendégek sorra dolgozták ki a helyzeteket, ám egyikből sem tudtak betalálni, ami a hajrában megbosszulta magát, mert az utolsó előtti percben Dárdai Palkó a hálóba vágta a labdát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!