Sikeres kampány

2022.11.25. 21:00

Közel négyszázezren sportoltak a MASPORT őszi eseményein

A legtöbb résztvevőt az Európai Sporthét vonzotta.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Közel négyszázezren sportoltak a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) által szervezett ingyenes őszi sporteseményeken.

A MASPORT pénteki tájékoztatásából kiderült, hogy a legtöbb résztvevőt az Európai Sporthét vonzotta, amely a legnagyobb nemzetközi szabadidősport programként itthon is egyre népszerűbb. A 490 rendezvényen mintegy 350 ezren vettek részt, ezzel pedig ismét Magyarország volt az egyik legaktívabb szereplő.

Czene Attila, a MASPORT elnöke kiemelte: nagyon örülnek, hogy az ország minden megyéjébe eljutott a kampány üzenete, és „a kifogások helyett a mozgás öröme volt a győztes”.

A szervezet ingyenes programjainak sorát a Családi Mozgásfesztivál nyitotta szeptember elején. A Puskás Aréna nyugati parkjában nem kevesebb mint száz mozgásforma közül választhatott a közel 3300 résztvevő.

Az októberi Világ Gyalogló (HÓ)Nap is népszerű volt, amelyhez nyugdíjas szervezetek, tanintézmények (bölcsődék, óvodák, iskolák), valamint MASPORT-tagszervezetek csatlakoztak helyi szervezésű gyalogtúrákkal, játékos vetélkedőkkel és egyéb sportprogramokkal. A mintegy 18 ezer résztvevő összesen közel 2200 kilométert tett meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában