Nemzetközi verseny

2023.03.17. 13:18

Óriási érdeklődés övezi az idei evezős évadnyitót

Szombaton rendezik meg a magyarországi evezős évad nyitányának számító 31. gróf Széchenyi István Emlékversenyt és 11. Nemzetközi Budapest Kupa Regattát, amelyre tíz ország 82 csapatából 620 versenyző adta le a nevezést.

Résztvevők a Gróf Széchenyi István emlékversenyen a Margit híd és az Árpád híd közötti Duna-szakaszon 2018. május 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Idén is nagy érdeklődés övezi a Danubius Nemzeti Hajós Egylet, a Budapesti Evezős Szövetség és a Magyar Evezős Szövetség által megrendezett regattát - tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.t. A 3600 méteres táv az Óbudai-sziget északi csücskétől indul és a szigetmenti Duna-ágat követi, majd a budai Görzenál magasságában ér véget. A szervezők kiemelték, hogy a viadal mára már az európai evezős naptár stabil állomása, rövid története során 16 országból fogadott versenyzőket.

Az évadnyitón részt vesz a sportág több korábbi olimpikonja és világbajnoka, illetve egyre növekvő számban amatőr és egyetemista csapatok is jelen lesznek. A különböző korosztályú és nemű nyolcasok egy üldözéses versenyben mérik össze tudásukat.

A szervezők szerint minden versenyen teret kell biztosítani a fogyatékkal élő sportolóknak is a közös sportoláshoz, ennek érdekében a "Plusz egy kromoszóma" sprint ergométer futamban kiemelkedő sportolók a Down Alapítványtól érkező atlétákkal közös csapatokat alkotnak.

Az esemény szombaton 10 órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!