Koronavírus

2020.03.16. 14:00

Németh Kristóf alaposan felhúzta magát Opitz Barbi koronavírus elleni tanácsán

Németh Kristóf alaposan kikelt magából Opitz Barbi egy szerencsétlenül megfogalmazott Instagram posztja miatt...

Az egykori tehetségkutató-győztes, Opitz Barbara, aki nem kevesebb, mint 209 ezres követőtáborral rendelkezik, 3 százalékos hidrogén-peroxidos víz nagyobb dózisban történő fogyasztását javasolja kiváló védőpajzsként a világjárvány ellen...

- Ahj drágáim féltelek titeket! Nagyon vigyázzatok magatokra, most jóval nagyobb dózisban fogyasszatok vitaminokat! Igyatok 3%-os hidrogén-peroxidos vizet (1-2 csepp egy pohár vízbe a 3%-os hidrogén-peroxidból), nagyon jó védőpajzs. Ha tehetitek, kerüljétek a tömeget, rendszeresen használjatok kézfertőtlenítőt! Most egy darabig a kormány rendelete miatt nem koncertezünk sütimütikéim, úgyhogy nagyon hiányoztok nekem, de természetesen az egészség a legfontosabb! Bízzunk benne, hogy hamar véget ér a járvány-időszak! Addig is jönnek az új klipes dalok! Szeretlek titeket! – írta közösségi oldalán az énekesnő, aki egyébként már törölte a kommentjéből a kifogásolt mondatot.

Mint ismeretes, a hidrogén-peroxid egy mérgező anyag, amit hajfestésre és fertőtlenítésre is használnak. Barbi azóta már törölte az erről szóló mondatait, azonban többen, köztük Németh Kristóf is felháborodott a fiatal lány kijelentésén, aki a Ripostnak a következőt nyilatkozta:

„A poszt alapvetően nem erről a tájékozatlan kislányról szól, hanem arról, hogy milyen őrült nagy felelőssége van minden művésznek, közszereplőnek és influenszernek. A rémhírek- és az álhírek terjesztése nem csupán bűncselekmény, de olyan aljas átverés is, ami a tájékozatlan emberek hiszékenységével él vissza. Sem az anyagi haszonszerzés, sem pedig a feltűnési viszketegség nem motiválhat senkit arra, hogy ordító baromságokat osszon meg. Én arra hívnám fel az emberek figyelmét, hogy hiteles forrásokból tájékozódjanak, elsősorban a koronavirus.gov.hu oldalról. Nem házi praktikákat kell ajánlgatni, és akciós szájmaszkokat árulni...Ez számomra már a kuruzslás témaköre. Még egyszer hangsúlyoznám, hogy bárki, aki felelősséget érez azok iránt, akik követik és szeretik, arra hívja fel figyelmüket, hogy hiteles forrásból tájékozódjanak, és hogy vigyázzunk egymásra.”

A Ripost egy szakértőt is megkérdezett, aki azt mondta, a hidrogén-peroxid szájon át történő bevitele igencsak veszélyes.

„A hidrogén-peroxidnak semmilyen biológiai, gyógyító hatása nincs, de rendkívül veszélyes. A szervezetebe kerülve vízre és oxigénre bomlik. Erős oxidálószer, vizes oldata pedig gyenge savként viselkedik. A peroxidokat – például a hiperolt – külsőleges fertőtlenítőszerként, illetve a szépségiparban használják. A felesleges mennyiségű peroxid károsítja testünk saját molekuláit, beleértve például a DNS-t.”

Forrás: ripost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában