Estenden

2020.10.03. 09:26

Versenyben a győzelemért

Hamarosan az egész ország megismerheti a megyei tehetségeket.

Az Estenden tagjai hamarosan Nyíregyházán is fellépnek

Forrás: A zenekar archívuma

Az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjében a nyíregyházi Estenden is színpadra lép majd: október 11-én, vasárnap a délutáni szekcióban elsőként mutathatják meg magukat. Az együttes énekesével a felkészülésről és a jövőbeli terveikről beszélgettünk.

– Az év elején jelent meg a kislemezünk, a döntőben arról fogunk eljátszani néhány dalt, illetve teljesen új, még sosem hallott szerzeményekkel is készülünk – mondta el lapunknak Zákány Alex.

– Próbálunk új stíluselemeket is belevinni a zenénkbe, és szeretnénk a versenyen megmutatni, hogy nem ragadtunk meg annál, amit a területi fordulón hallott tőlünk a zsűri, és képesek vagyunk megújulni.

Gondolkodjon a közönség

Az Estenden főleg hardcore stílusban játszik, és Alex arról is mesélt, hogy a döntőben kevés hasonló műfajban alkotó zenekar mutatja majd meg tudását, így nagy rajtuk a nyomás – de talán pont abban rejlik a siker lehetősége, hogy ennyire rétegzenét játszanak, mert ez kiemelheti őket a többi versenyző közül.

– Általában hetente egyszer próbálunk, sajnos az elmúlt időszakban ezt nem mindig sikerült összehoznunk, mert többen más városban tanulunk – tette hozzá az énekes.

– Évek óta ismerjük egymást, a megalakuláskor mindenki saját ötletekkel érkezett, igazából a szerencsés véletlenek hoztak össze minket.

A dalszövegeket általában Alex írja, a zenei alapokat pedig a próbákon, közös ötletbörzéken szerzik. A fiatal zenész elmondása szerint számaik nem vidámak, inkább elgondolkodtatóak: olyan is előfordult már, hogy amikor a hallgatóság megtudta, milyen érzelmek és helyzetek állnak egy-egy szöveg mögött, igencsak meglepődött.

Apránként haladnak

– Az év végéig még mindenképpen szeretnénk rögzíteni néhány dalt, sajnos a vírushelyzet miatt nem tudtuk egyben elkészíteni a második kislemezünket – emelte ki Zákány Alex.

– Apránként haladunk, és még idén szeretnénk egy nyíregyházi koncertet adni. Kisebb meglepetésekkel és fellépésekkel is készülünk, de ezeket inkább jövő évre tartogatjuk.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában