Nyíregyháza

2020.12.16. 14:41

Az Atlanti-óceán átszelésére készül Gábor

A nyíregyházi közönséget is elvarázsolta az extrém sportoló.

/16.

20200107 Budapest Rakonczay Gábor egy álló evezős hajóval megpróbál két hónap alatt átkelni az Atlanti-óceánon. Solo transatlantic sup expedition fotó: Bánkuti Sándor BS Bors

Forrás: Bors

Fotó: Bánkuti Sándor

Szuper teljesítménynek ígérkezik mindaz, amit Rakonczay Gábor szeretne elérni. A kétszeres Guinness-világrekorder, hatszoros óceánátkelő hajós ezúttal az általa tervezett és épített különleges eszközzel, egy speciális SUP-pal indul el napokon belül a Kanári-szigetekről, és mintegy két hónap alatt szeretné megtenni az Atlanti-óceánon átvezető 5200 kilométeres távot. Elképesztő próbatételre vállalkozott az augusztusban a nyíregyházi közönséget is rabul ejtő extrém sportoló. Akkor kiderült, hogy anyai ágon szabolcs-szatmár-beregi rokonai vannak Gábornak. Sok sztorit hozott magával a motivációs estére, és nem távozott üres kézzel Nyíregyházáról: Frankó László kerti dióból, tujából és fekete dióból készített ízléses ládikát nyújtott át neki, amibe nemes bort fektetett.

A világutazó búcsúzóul megjegyezte:

– A legmerészebb álmok is megvalósíthatóak, ha érdemben és minőségében teszünk értük, mert mindannyiunk feladata átkelni önmagunk óceánján.

Lám, most az Atlanti-óceán terül el előtte leküzdendő akadályként!

A világon elsőként próbálja meg teljesíteni az önként vállalt küldetését a kabin nélküli vízi járművével.

Januárban már egyszer útra kelt, de a tőkesúly felfüggesztése megsérült, és három nap után vissza kellett térnie. Kétszer már átevezte az Atlanti-óceánt: 2007-ben párosban, míg 2012-ben szólóban. Viszont most az benne a pláne, hogy ezúttal egy kabin nélküli szerkezeten töltene el számításai szerint több mint 60 napot. „Az életünkből mindig annyit tudunk kivenni, mint amit mi magunk bele is teszünk. Lehet, hogy idővel változni fogok, azonban most úgy érzem, az sokkal nagyobb kockázat lenne, ha ki akarnék menni az óceánra, és nem tenném” – írta az önéletrajzában.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában