a dal

2020.12.16. 20:00

Már készülnek a versenyre

Nagy Szilárd és Ragány Misa a Drága Hazám című szerzeményükkel indulnak A Dalban.

VNA

Forrás: Nagy Szilárd archívuma

Fotó: @csanyipisti

Nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án debütált a legnépszerűbb videómegosztó portálon a két kisvárdai előadóművész, Nagy Szilárd és Ragány Misa közös dala. A Drága Hazám klipje azóta már túllépte a hétszázezres nézettséget, hamarosan pedig a legnagyobb hazai dalversenyen is hallhatja majd a közönség.

Folyton pörögnek

– Amikor megnyílt a jelentkezés A Dal következő évadára, Misával írtunk egy új számot, azonban annyira megszerettük a Drága Hazámat, hogy végül úgy döntöttünk, azzal pályázunk – mesélte lapunknak Nagy Szilárd.

– Nagyon boldogok voltunk, amikor kiderült, helyünk lesz a műsorban, úgyhogy most gőzerővel készülünk a versenyre. A színpadi jelenlétünk megtervezésén dolgozunk, rengeteg ötletünk van, talán túl sok is. Egy biztos: szeretnénk, hogy a videóklipünk hangulata is visszaköszönjön, és a vizuális elemekben benne lesznek a múltunk pillanatai, a sportsikerek és történelmünk nagyjai is.

Szilárd és Misa a műsor miatt kénytelen volt az eredetileg négy és fél perces dalt lerövidíteni háromra, de ezt egy cseppet sem bánják, sőt: még így jobban is tetszik nekik a szerzemény, hiszen lényegre törőbb, könnyebben befogadhatóbb lett.

A két énekes annak is nagyon örül, hogy szerzeményük úgy szállhat versenybe, hogy a közönség már jól ismeri. A Drága Hazámnak már elkészítették az akusztikus verzióját is, melyet majd A Dalban is hallhatunk, illetve ennek alapján egy karácsonyi változatot is rögzítettek, aminek premierjét az ünnepekre időzítették.

– Az elmúlt évek hagyományait követve készül egy közös szám a műsor többi előadójával, januárban forgatjuk hozzá a klipet. Ezenkívül részt veszünk a Duna Televízió szilveszteri műsorában, és az Eddával is lesz egy közös produkciónk – sorolta jelenleg futó projektjeiket Nagy Szilárd.

– Ahogyan a járványidőszak első hullámára Varga Miklós Európa című dalának átdolgozásával reagáltunk, úgy a másodikra Pataki Attilával készítünk egy közös dalt, aki nemcsak a videóban szerepel majd, hanem énekelni is fog. Annak ellenére, hogy sajnos élő fellépésekre nincs lehetőség ebben az időszakban, egyáltalán nem unatkozunk.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában