Szavak helyett tettek

2020.12.04. 09:36

Puskás Peti a szeméttelepen járt

Puskás Peti saját szemével is meggyőződött arról, milyen sok hulladékot termelünk.

KM

Peti nem csak éneklésre használja a hangját, kiáll a környezetvédelem mellett

Forrás: Nemzeti Sport-Archív

Fotó: Földi Imre

A színész-énekes mindig is nyíltan beszélt arról, hogy milyen fontosnak tartja a környezetvédelmet, és gyakran buzdítja arra a rajongóit, hogy ők is forduljanak a fenntartható megoldások felé – például műanyag szatyrok helyett többször használható vászontáskákat vigyenek magukkal bevásárláskor, és próbálják csökkenteni ökológiai lábnyomukat.

Szavak helyett tettek

Puskás Peti a közelmúltban barátaival egy szeméttelepre is ellátogatott, ahol szembesülhetett azzal, milyen nagy mennyiségű hulladékot termel a lakosság. A híresség közösségi oldalán is posztolt tapasztalatairól, és újra kihangsúlyozta, hogy milyen fontos lenne, ha minél többen tudatos fogyasztóvá válnánk.

A bejegyzésben arról is írt, hogy a változáshoz nem elég, ha csak internetes hozzászólásokkal, megosztásokkal állunk ki a környezetvédelem mellett: ehhez cselekedni is kell. „Lépj ki a monitor mögül, értsd meg a problémákat a saját tapasztalataid által, és változtass, amíg lehet!” – fűzte hozzá.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában