Kiderült!

2021.01.14. 08:35

Megszólalt a tudomány: ezért hideg az ágyban a nők feneke!

Akármennyire is imádják a férfiak ezt a női testrészt, egy dolgot mindannyian tapasztaltak: hogy rettentően hideg, amikor összebújnak a takaró alatt.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Különös kérdést vetett fel egy férfi egy online fórumon: elmesélte, hogy amikor elalvás előtt összebújnak kiflipózban a kedvesével, eszméletlen hidegnek, borzongatónak érzi a nő fenekét.

Kiderült, hogy ezzel egyáltalán nincs egyedül, mondhatni, világméretű a jelenség: a legtöbb nő feneke rettentő hideg tud lenni, főleg a jeges téli estéken. Egy szakértő most elárulta, mi áll a hideg-popsi jelenség hátterében!

A Daily Mail magazinnak nyilatkozó szakértő, Dr. Clare Morrison szerint a hideg-fenék jelenség teljesen természetes, és szinte minden nőt érint. Méghozzá azért, mert míg a férfiak szervezete a zsírt derék felett raktározza, addig a nőké a csípőn és a farpofákon. Márpedig a zsír sokkal jobb hőszigetelő, mint az izom; azaz kevésbé melegszik fel. Mivel a nők testhője alapból kevesebb néhány fokkal, mint a férfiaké, így igencsak jeges élmény, amikor összebújnak.

Forrás: ripost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában