a dal

2021.02.28. 07:57

Lenyűgözte a zsűrit az élő show-ban a csengeri lány

Katona Petra lett A Dal 2021 felfedezettje, aki a Viszlát múlt című dalával holtversenyben nyerte meg a verseny első elődöntőjét február utolsó szombat estéjén.

Fotó: Kákos Dávid

A Dal 2021 első elődöntőjét élőben közvetítette a Duna Televízió, így ország-világ láthatta, hallhatta, amint a dalválasztóban mind a tíz szerzemény akusztikus változatban csendült fel. A csengeri Katona Petra a Viszlát múlt című számával elkápráztatta a zsűrit, az adható 40 pontból 39-et kapott, így Bari Laci Féltelek című dalával holtversenyben végeztek az élen.

– A válogatóhoz képest más lesz a színpadkép: ezúttal a zenekarral és a vokalistákkal együtt kilencen adjuk át a dal üzenetét. Az előző produkciónk show jellegéhez képest az elődöntőben szeretnénk egy kicsit intimebb meghittebb légkört teremteni: egy hangulatos, koncertszerű, örömzenélős előadást tervezünk – árulta el a Kelet-Magyarországnak a fellépése előtt Petra.

Nem pusztán az első helynek örülhetett a csengeri szólista, hanem a különdíjnak is: ő lett A Dal 2021 felfedezettje. Az elismerést Vincze Lilla adta át az énekesnek.

A harmadik helyen a Kaukázus végzett az Egyetlen szó című dallal, a negyedik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, és a legtöbb voksot a Mudfield és a Nincsen szerencsém című dal kapta, amely szintén bejutott a döntőbe.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; valamint a zsűriben idén először helyet foglaló Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész véleményezte és pontozta.

Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2021 honlapján, valamint a műsor Facebook- és Instagram-oldalán találhatóak részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

https://szon.hu/bulvar-celeb/helyi-bulvar-celeb/aki-oromzenere-keszul-4864465/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában