Tiszalök

2021.02.28. 16:18

Újra színpadon a párducok

Versenydala akusztikus verzióját már korábban elkészítette a zenekar.

VNA

Forrás: a zenekar

Sodor a szél című produkcióját akusztikus verzióban is bemutatja A Dal 2021 színpadán a Pink & The Panthers zenekar szombaton este 19.35-től a Duna Televízió műsorának első elődöntőjében. Az újragondolt szerzeményről és a felkészülésről Szabó Andrást, az együttes tiszalöki frontemberét kérdeztük.

Új hangszerek

– Volt két hetünk felkészülni a következő adásra, bár az akusztikus verziónk már korábban elkészült a forgatásra az A38 Hajón – mesélte lapunknak az énekes.

– A műsorban nagyjából ugyanazt hallhatják majd a nézők, amit ezen a felvételen rögzítettünk, csak néhány apróbb változtatást iktattunk be. A hét folyamán többször próbáltunk az MTVA székházában, de még ezen túl is összeültünk gyakorolni.

Az új változat érdekessége, hogy a banda egy új hangszert is belecsempészett a produkcióba: a Pink & The Panthers csapatát perkán kíséri majd Pap Csaba. Pink Edvárd, az együttes billentyűse kérdésünkre elmondta: az új verzióban ezen kívül az elektromos gitárt akusztikusra, az alt szaxofont pedig szopránra cserélték, a végeredmény pedig egy az eddiginél is meghittebb hangzást varázsolt a nótának.

Lelkesen készülnek

Az áthangszerelés közben arra is figyeltek, hogy ne változtassák meg teljesen a dal hangulatát, és az akusztikus verzió is megőrizze az eredeti pörgősségét. A bandatagoknak mostanra már mindkét változat a szívéhez nőtt, így nem tudnák kiválasztani, hogy melyiket szeretik jobban.

– Nagyon izgulunk, és rendkívül pozitívan állunk hozzá a versenyhez: arra gondolunk, hogy ha eddig eljutottunk, akkor sikerülhet bejutnunk a döntőbe is – tette hozzá Szabó András.

– Gőzerővel készültünk a következő adásra, és megfogadtuk a zsűri tanácsát is, így reméljük, hogy elnyeri majd a tetszésüket a produkciónk. Hatalmas lökést, energiát adott nekünk, hogy továbbjutottunk a válogatóból, és újult erővel vágunk bele az előttünk álló kihívásokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában