köztünk élnek

2021.02.06. 20:00

Videó: csoda történt velük szentestén – megszólaltak a hős rendőrök

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalára csütörtökön délután került fel az a videó, amelyen két rendőr őrmester, Szarvas Erika és Lingvai Péter mesélnek életük egyik legfontosabb napjáról. Arról a tavaly decemberi reggelről, amit soha nem fognak elfelejteni, és ami után megismerte őket az ország.

SZA

Forrás: BRFK

Mint ahogy arról lapunkban is beszámoltunk, a járőrpáros tagjai tavaly december 24-én valamivel fél 7 után érkeztek meg egy IV. kerületi, Kassai utcai társasházba, ahová azért riasztották őket, mert egy férfi késsel a kezében őrjöngött a lépcsőházban.

A zavartan viselkedő támadó minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta Pétert. Erika, hogy megvédje a társa és a saját életét, a szolgálati fegyverével többször is rálőtt a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

A megsebesített járőr több létfontosságú szervét is elérték a szúrások, kritikus állapotban szállították kórházba, ahol több operáción is átesett. A rendőrnő nem sérült meg, de sokkos állapotba került, megfigyelésre őt is kórházba vitték.

Szeretet és tisztelet

Amíg Péter kórházban volt, külön engedéllyel Erika folyamatosan látogathatta, s ellátta mindennel, amire szüksége volt. Amióta viszont a fiatal őrmester otthon lábadozik, csak telefonon tudták tartani a kapcsolatot. Már két hete nem találkoztak, Erika most, a videó rögzítése előtt látta Pétert először járni december 24-e óta. Megölelték egymást, a mozdulataikon pedig látszott az őszinte, tiszta szeretet, és tisztelet.

– Természetes, hogy megölelem, hiszen ő a társam, a barátom és most már a testvérem is – mondta Péter, Erika pedig úgy fogalmazott, amikor meglátja a társát, mindig mosolyog.

– Végigkövettem a gyógyulását, és tudom, milyen hihetetlenül erős – tette hozzá.

Átlagos szolgálatnak indult

A beszélgetésükből kiderült, hogy eddig is nagyon jóban voltak, de az a nap még inkább összekovácsolta őket. Hasonló az érdeklődési körük, a kapcsolatuk pedig a bizalomra épül. Péter azt mondta, sok barátjánál, ismerősénél elveszítette a bizalmat, volt, akinél meg sem találta, Erikában viszont teljes mértékben megbízik.

Mint kiderült, a tavaly december 24-e ugyanúgy indult, mint bármelyik átlagos szolgálat, annak ellenére is, hogy ez szenteste napja volt.

– Nem tudtam, kivel fogok dolgozni aznap, és megörültem, amikor kiderült, hogy Petivel leszünk párban, mert mindig jól telik vele a szolgálat – mesélte Erika.

– Mind a ketten elvégeztük a szokásos teendőinket, és kifejezetten jól indult a munka. Újpest központjában kellett intézkedni egy férfival szemben, aki elszaladt, de utolértem és elfogtuk. Kiderült, hogy több elfogatóparancs is érvényben volt vele szemben, és sikerélményt jelentett, hogy kibogoztuk a szálakat, mert az sem volt egyszerű – mesélte a fiatal őrmester.

Péter arról beszélt, hogy december 24-én rövidített a szolgálat, 6-tól 16 óráig tartott volna, és volt tervük estére is.

– Az egyik kmb-s kollégánk felesége minden jeles alkalomra süteményt süt. Aznap este halászlével várt bennünket, de oda már nem jutottunk el... – tette hozzá.

Hálásak az üzenetekért

Erikát is kórházba vitték, és mint mondta, minden gondolata Peti körül forgott. Bárki jött is vele szemben, azt kérdezte, mi van a társával.

– Az eset utáni napokban nem nagyon olvastam híreket, próbáltam kerülni a közösségi oldalakat, így Petitől tudom, hogy milyen sokan gratuláltak nekünk. Éreztük, hogy ismerősök, ismeretlenek és a kollégák is mellettünk álltak, függetlenül attól, hogy az ország melyik részében élnek – mondta Erika. Péternek az apukája mesélte, hogy mennyien biztatták őket, tőle tudta azt is, hogy sokan kívántak nekik jobbulást.

– Az emberek nem is tudják, hogy minden pozitív megnyilvánulásuk hozzájárult ahhoz, hogy most itt ülhetek. Hálás vagyok mindenkinek, de leginkább Erikának, mert ő az én hősöm – tette hozzá.

A videóból kiderült: mind a ketten rendőrként szeretnének tovább dolgozni, és abban bíznak, hogy még sokáig lehetnek kollégák.


A 23 éves Szarvas Erika megyénkből származik, szülei és rokonai ma is itt élnek, és mint a videóból kiderül, azért lett rendőr, mert a családjukban többen is ezt a hivatást választották.

– Az édesapám és a bátyám is rendőr, ahogy több rokonom, ismerősöm is. Gyerekkoromtól azt láttam, hogy boldogok, szépen élik a mindennapjaikat. Ebben nőttem fel, mindig is egyértelmű volt, hogy én is ezzel szeretnék foglalkozni – mesélte.

https://szon.hu/bulvar-celeb/hazai-bulvar-celeb/millimetereken-mult-az-eletunk-megrazo-reszleteket-meselt-az-ujpesti-edesanya-4750450/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában