A Dal

2021.03.20. 10:46

Döntős az első dalával

A csengeri származású Katona Petrát boldogság kerítette hatalmába, amikor lejött A Dal 2021 színpadáról.

LTL

Fotó: Kákos Dávid

Hosszú idő után az első olyan szombat következik, ami A Dal 2021 nélkül telik el. Egy hete derült ki, hogy a Kaukázus nyerte a Duna Televízió dalválasztójának tizedik évadát. A finálénak volt szabolcs-szatmár-beregi érdekeltsége: a csengeri származású Katona Petra is részese volt a nyolcas döntőnek a Viszlát múlt dalával. Katona Petra vehette át A Dal 2021 Felfedezettje, egyben a Petőfi Zenei Díj „Év Felfedezettje” díjat. A válogatón, az elődöntőben és a fináléban a szerzeményét úgy adta elő, hogy a csapat minden tagja mezítláb lépett színpadra – ezzel is kifejezték közös zenei világuk meghittségét és összetartozásukat.

Büszke a csapatára

– Összességében nagyon jól éltem meg a műsort. Ugyan nem jutottam be a legjobb négy közé, de úgy jöttem le a színpadról, hogy óriási boldogság kerített hatalmába. Büszke vagyok a csapatomra és magamra is! Szerintem nagyszerű eredmény, hogy bejutottunk a döntőbe a legelső dalommal. Bevallom, alaposan elfáradtam a végére. Örülök, hogy most lesz lehetőségem egy kis pihenésre, és várom, hogy újra alkothassunk a szerzőtársaimmal. Sok minden van bennünk, rengeteg közös élményt szereztünk, éltünk át.

A jubileumi műsor újdonsága, hogy nemcsak a végső győztes, hanem mind a nyolc dal előadója kapott zenei pályájára fordítható támogatást. A legjobb négy között végzett másik három produkció előadója 5-5 millió forinttal, a további 4 döntős: Andelic Jonathan – Áldom, Katona Petra – Viszlát múlt, a Mudfield – Nincsen szerencsém, a Swing á la Django & Herrer Sára feat. Sárközi Lajos – Maradok 1-1 millió forinttal építheti tovább zenei karrierjét. A műsor egyik missziója, hogy a magyar könnyűzene tehetségeit támogassa, és ezzel az újítással valamennyi finalista álmának megvalósulásához hozzájárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában