Dolhai Attila

2021.09.29. 08:24

A nyugtató csend jobb apává tette

A kisvárdai művész egy ideig meg sem szólalhatott a teljes gyógyulás érdekében.

KM

Dolhai Attila volt a NEK egyik hírnöke

Forrás: VG-Archív/ Kallus György

Hitéről, pályafutása kezdeteiről és kedvenc szerepeiről is mesélt Dolhai Attila a Magyar Kurír hasábjain annak kapcsán, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik hírnöke volt. Az interjúból többek között az is kiderült, hogyan élte meg a néhány hónappal ezelőtti hangszálműtétjét.

Dolhai Attila volt a NEK egyik hírnöke
Fotó: VG-Archív/ Kallus György

Vágy a szeretetre

– Másfél hétig megszólalni sem tudtam, mégis volt bennem valami nyugalom és békesség. A családom nagyon szeret engem, de azért sokszor előfordult, hogy ha mondtam valamit, arra vagy figyeltek, vagy nem, ahogy azt a gyerekek általában szokták. A felépülésem alatt ez megváltozott, különös figyelemmel fordultak felém, kíváncsiak voltak, hogy mit akarok mondani. Arra a felismerésre jutottam, hogy a csend révén sokkal szerethetőbb apa lettem, nagyobb volt a békesség a családban – mondta el a kisvárdai születésű színművész, majd arról is beszélt, hogyan készült a kongresszusra.

– Az eucharisztikus kongresszus az egymásban élő szeretettel köt össze bennünket. Napjainkban az információ rabjai vagyunk, pedig valójában megérintettségre, békére, szeretetre vágyunk – hangsúlyozta Dolhai Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában