Nyíregyháza

2021.09.03. 12:31

Miló Viki drámai vallomása: Mindig bennem van a gondolat, hogy meghalhatok

Miló Viki évekkel ezelőtt lesújtó hírt kapott az orvosától, amikor a bőrén észrevett egy rosszindulatú elváltozást. Azóta rendszeresen jár ellenőrzésekre, mivel sajnos élete végéig fennáll a veszélye annak, hogy újra és újra kialakul a betegség. Legutóbb decemberben újult ki a betegsége

Fotó: Móricz István

Miló Viki évek óta folyamatos harcot vív a bőrrákkal. A Bors a minap elkísérte a bokszolónőt egy újabb szűrésre, aminek eredménye két szorongással teli hét múlva derül csak ki. Viki elmondta: a melanoma kialakulásának veszélye folyamatosan fennáll nála, ami a rákos megbetegedéseknél 85 százalékban halálhoz vezet. A sportoló legutóbb decemberben kapott rossz hírt az orvosától: újra kiújult a betegség, ami után ismét egy komoly beavatkozás várt rá.

 

– Egy hathetes kezelésen vagyok túl, de ezúttal nem plasztikai sebész vágta ki, hanem gyógyszeres kezelésen voltam – mondta akkor Viki, akit borzasztóan megvisel, hogy újra és újra szembe kell nézzen a bőrrákkal. Eddig már összesen hét műtéten esett át. Nincs olyan nap, hogy ne úgy ébredne, ne ezen tépelődne.

Az egyik legagresszívabb rákfajta, mivel nagyon rövid időn belül áttétet képez a szervezetben és akár egy hónap alatt is bele lehet halni. Mindig bennem van az a gondolat, hogy meghalhatok...

– kezdte a Borsnak Viki, akinek kálváriája 2009-ben kezdődött. Akkor egy apró elváltozást vett észre a bőrén, amit szerencsére még idejében észrevettek és elkezdték a kezelését.

A világbajnok bokszoló felvette a harcot a betegséggel szemben és eleinte úgy tűnt, győztesen került ki belőle.

De mégsem lehet teljesen nyugodt, mivel úgy tűnik, újra és újra kiújul nála a betegség. Emiatt nyáron keveset tartózkodik a napon, a szabadba kizárólag azután megy, hogy 50 faktoros naptejjel bekente a bőrét.

– Egyáltalán nem szoktam napozni és évek óta nyaralni sem megyek – árulta el Viki, aki napi rendszerességgel figyeli bőrét.

– Azt mondták nekem, hogy készüljek fel mindenre, mert minél jobban öregszik a bőr, annál gyakoribbak lesznek a bőrelváltozások – mondta Viki, s hozzátette, hogy az elmúlt évek során az arcáról, a válláról, a mellkasáról és a combjáról is távolítottak el daganatos elváltozásokat.

A világbajnok ökölvívó hisz abban, hogy a betegségek hátterében lelki okok állnak.

– A bőr a védelmet jelenti. A sportban és a munkában is túlfeszítem magam, mert szeretnék mindenhol maximálisan helytállni. A mai napig három órákat alszom, akarva-akaratlanul is kizsákmányolom a szervezetemet – vallotta be Viki, aki negyedévente jár szűrővizsgálatokra, s mindenkinek javasolja, hogy még ha soha nem is volt ilyen problémája, annak is érdemes évente egyszer orvoshoz mennie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában