Betiltaná a szőrmebundákat

2021.10.08. 16:21

Videó: Felkavaró felvételt osztott meg Puskás Peti

Az énekesnek határozott véleménye van a prémtenyésztésről.

KM

Forrás: Pusztai Sándor

Közel 230 ezer embert ér el nap mint nap Puskás-Dallos Peti az Instagram-oldalán, ezt pedig sokszor használja arra, hogy időnként a számára fontos ügyek érdekében is felszólaljon. A rajongók rendszeresen olvashatják a gondolatait a természet- és állatvédelemről, most az utóbbira irányította az internetezők figyelmét.

Videót is mutatott

– Kérjük a magyar és nemzetközi szőrmeipar képviselőit, prémtenyésztőit és feldolgozóit, hagyják abba az állatkínzást – idézte a bejegyzésben az énekes a Magyar Szőrmeellenes Ligát. – Ne mossák kezeiket azzal, hogy a szőrme szép, zöld és különleges viselet, és az állatok jóléte fontos számukra, mert ez hazugság. Tudjuk, hogy azért hazudnak, mert így nem olyan szembeötlő az, hogy vér és fájdalom áztatta pénzben dúskálhatnak. És ezt azok a szerencsétlen állatok termelik meg nekik!

" data-instgrm-version="14">

 

View this post on Instagram

 

Peti a poszt mellé egy videót is mellékelt. A felvételek az elmúlt években készültek Lengyelországban egy minősített prémtenyésztőnél és megmutatják, valójában milyen rossz körülmények között tartják a bundájukért tenyésztett rókákat, hogy a szőrméjükből divatos ruhadarabok készüljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában