Kisvárda

2021.11.08. 07:44

A pápa tanítását követte a kisvárdai születésű színművész

Dolhai Attila arról mesélt, hogyan tudott a nagyközönség előtt beszélni a hitéről.

KM

Dolhai Attila

Fotó: MW-Archív

– Mindenkiben van lázadás, főleg egy bizonyos életszakaszban. Én is lázadtam fiatal felnőtt koromban, volt, hogy szüleimmel is szembementem, de a vallásommal nem – ezt a Duna Televízió Katolikus krónika című műsorában mondta el Dolhai Attila.

Segítő szeretet

A Jászai Mari-díjas, kisvárdai születésű színművész és musicalénekes az eucharisztikus kongresszus hírnökeként a nagyközönség előtt is beszélt hitéről, mely gyerekkora óta része életének. Azt azonban nem tudta, hogy miként szóljon az emberekhez ebben az új szerepében, mígnem eszébe jutott II. János Pál pápa, aki a szeretetről beszélt.

– Ha a szeretetről, az Istenről beszélünk, akkor arról beszélünk, hogy Isten mennyi mindenben segíthet, szerezhet örömet, adhat erőt. Ilyen formán segítséget nyújtunk az embereknek, a segítséget pedig nem szokták visszautasítani, és nem bántanak azért, ha szeretettel fordul az ember a másik felé akármilyen vallású, hitű is. Ezért volt főirány, hogy mindig arról beszéljek, nekem hol segített a szeretet – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában