Nyíregyháza

2021.11.08. 14:08

Ez lett a Tortuga legszókimondóbb dala?

A nyíregyházi banda „kidobta” a Pénzesszsákot.

20210827 Nyíregyháza A Tortuga két egymás követő évben is szerepelt A Dalban. Fotó: Csáki Alexandra CSK Kelet-Magyarország

Fotó: KM-archív, Csáki Alexandra

Megjelent a tornacipős nyíregyházi srácok legújabb dala, amely társadalmi kérdéseket is feszeget. A dal központi témája a pénz. Ez mozgat mindent, és ez vált a legnagyobb értékmérővé. A nyíregyházi rockbanda ezt nem hagyja szó nélkül, és kendőzetlenül, szókimondó szövegével a fülünkbe is ordítja Pénzeszsák című szerzeményében.

A refrén sorait ráadásul személyes élmény ihlette – olvasható a rockbook.hu oldalán:

„A barátnőm egy puccos környéken lévő bevárásló központban kóstoltatott promóciós édességet diákmunka keretében. Egy jól szituált idősebb úr oda lépett hozzá, hogy mutasson rá egy ruhára a szemben lévő, méregdrága boltból és megkapja, ha elmegy vele egy hétvégére. Ő elhajtotta, de volt olyan kolléganője, akiről utólag kiderült, hogy belement az üzletbe, pedig a lányt minden nap a fiúja várta munka után. ” – mesélte a dal kapcsán Hegyi Ábel.

Forrás: youtube, rockbook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában