MÁZS

2022.01.29. 11:54

Nemes ügyért daloltak

MÁZS és szerelme a méhnyakrák elleni küzdelemre hívták fel a figyelmet.

KM

Életem Gyöngye, te legyél az első! címmel készített közös dalt Mészáros Árpád Zsolt és menyasszonya, Piros Krisztina, a közös szerzemény nemes céllal született. Minden év januárjának harmadik hete az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét, amelyet Magyarországon a Mályvavirág Alapítvány szervez. A pár ebből az alkalomból énekelte fel a dalt, melynek üzenete, hogy a méhnyakrák a HPV elleni védőoltással és a rendszeres szűrővizsgálatokkal megelőzhető. 
 


Megnyerhető a harc 

 


A nyíregyházi színész-énekes a Life TV Ébredj velünk című műsorában elmondta: azért állt a méhnyakrák elleni harc mellé, mert az egészség mindennél fontosabb. Hozzátette: az alapítvány munkatársait, a prevencióért küzdő nőket nagyra becsüli, hiszen minden napjuk azzal telik, hogy másoknak segítenek, és olyan információkat juttatnak el az emberekhez, melyekkel megnyerhető a betegség ellen vívott háború. MÁZS arról is beszélt, hogy párjával jelenleg Dunakeszin élnek, és az a céljuk, hogy lakóhelyükön létrehozzanak egy úgynevezett Mályvavirág-pontot, ahova bárki bemehet tanácsot és információt kérni a szűrésről és a megelőzésről. 

 

Borítókép: Mészáros Árpád Zsolt és kedvese, Piros Krisztina | Fotó: MÁZS archívuma

Címkék#mázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában