Zene

2022.05.05. 18:35

Felfedezte egy kiadó! Már popsztárkarrierjét építi a 17 éves újfehértói fiú

Elkészült Istenes Márkó első videóklipje, a jövőben szeretne minél többet fellépni.

KM

Istenes Márkó rendszeresen indul énekversenyeken

Forrás: KM-archív

Amellett, hogy éli a középiskolás fiatalok mindennapi életét, popsztárkarrierjét is szorgalmasan építgeti a 17 éves újfehértói énekes, Istenes Márkó. Korábban már megmutatta magát az egyik kereskedelmi televízió országos tehetségkutatójában, illetve rendszeres fellépője a térség rendezvényeinek is. 


– Igazából 5 éves korom óta énekelek, eleinte persze csak hobbiszinten, de már évek óta járok versenyekre és fellépésekre – mesélte lapunknak a fiatal tehetség. – Nem feltétlenül a zenei karrier az életcélom. A Széchenyibe járok, és szeretnék egyetemre menni, a közgazdaságtan, a pénzügy és a számvitel érdekel. 
 

Felfedezte egy kiadó 


Bár Márkó több lábon állva készül a jövőre, a megosztott figyelem nem megy egyik tervének sem a rovására. A közelmúltban a ZENITA Alapítvány Hangok Varázsa Tehetségkutató Versenyén – melynek zsűrijében többek között ott ült Lajtai Kati, Csiszár István és Veréb Tamás is – a klasszikus kategóriában második helyezést ért el, pop kategóriában pedig különdíjat kapott. Sőt, külföldi online tehetségkutatókra is rendszeresen elküldi a felvételeit, nemrég egy olasz és egy amerikai megmérettetésen is második lett. 


– Az első saját dalom, a Labirintus egy szerelmi csalódásról és az újrakezdésről szól – árulta el az ifjú popzenész. Márkó tehetségére az a lemezkiadó is felfigyelt, amelyik többek között Nemaza­lány és Sofi mögött áll, és égiszük alatt készült el a Labirintus videóklipje. A néhány hete debütált dal azonban sajnos jelenleg nem elérhető, mert a kiadó YouTube-csatornáját feltörték. Viszont amíg sikerül visszaállítani a produkciót, Márkó továbbra is zenél. 


– A kedvenc előadóim The Weeknd és a Måneskin, előbbinek a hangszíne, utóbbinak pedig a stílusa, színpadi megjelenése példaértékű számomra – fűzte hozzá. – A jövőben szeretnék minél többet fellépni, és majd fesztiválokon is zenélni. Ahhoz, hogy legyen egy saját albumom, még nagyon sok dal kell, úgyhogy ez még egy nagyon távoli terv.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában