Show

2023.03.23. 10:52

Beragyogja a fény A Dalt

A Duna Televízió „legfényesebb” műsorának számít A Dal 2023.

Forrás: MTVA / Csöndör Kinga

Fotó:

Egyedi látványvilággal várja nézőit szombat esténként a Duna Televízió showműsora. A Dal 2023 színpadának 250 négyzetméteres LED-falán megjelenő grafikák mellett fontos része a látványvilágnak a fény, és az azzal létrehozható hangulati képek.

A világítás műszaki kivitelezése – több kilométernyi vezeték beépítésével – 5 napon át zajlott és 15 fős technikai személyzet vett részt a munkában. Összesen 230 speciális világítási funkciójú robotlámpa szolgáltatja az egyedi fénytechnikát. A stúdióban a 100 méter alumínium-tartószerkezet függesztéséhez 22 elektromos emelőmotorra volt szükség. A díszlet különlegessége a 2 kilométer hosszúságú beépített digitális LED-szalag, amely lehetővé teszi a vizuális effektek megjelenítését. A produkciók lélegzetelállító képernyős megjelenéséhez tartozik továbbá, hogy az idei évadban előszőr vannak mozgatható világítási tartószerkezetek, ezeket 14 speciális programozható elektromos emelőmotor mozgatja.

Az egyedülálló eszközpark biztosítja, hogy az élő adások során a produkciók folyamatosan változó világítási képet kapjanak a világítási hidak mozgatásával. Magyarországon más televíziós műsorban még sehol sem láthattak a nézők ilyen megjelenítést – derül ki az MTVA közleményéből.

A Dal 2023 második válogatójában Wolf Kati kiosztotta az idei évad első 10 pontját Szekeres Andrásnak. A Junkies punk-rock énekese lírai oldalát mutatta meg Az ősz című dalában. Továbbjutott Kohánszky Roy új zenekara, a Roy Galeri Boldog vagy című „fesztiváldala”, amely a frontember feleségével való megismerkedéséről szól. Pádár Szilvi a Súlytalannal a műfaji sokszínűség jegyében meghozta a jazzt a műsorba. A QUACK Akkor is című egyedi stílusú produkciója nem csak a zsűrit győzte meg, a műsorvezetők, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre táncra is perdültek. Az 5. továbbjutó a közönség szavazatai alapján ismét egy metál zenekar lett, az EVERFLASH Édenkertje így visszatér az akusztikus fordulóban.

Az élő show 40-es mezőnyének fele már bemutatkozott, szombaton ismét 10 ígéretes dal verseng „Az Év Dala 2023” címért: Bihary Kira (Tiszavirág), From The Sky (Antarktika), Jazztelen (Kaja meg sex), Kamarás Iván (Polinéz sanzon), Marcell (Felhők közt), Mivana (Égni kell), Panka és Kristóf (Nincsen semmi boldogságom), Schultz Gellért feat. tá.dé (Paraván), Szekér Gergő (Hol jársz?),

The Sharonz (Dilemma). A tét az elődöntőbe jutás, amelyben már akusztikus verzióban szólalnak meg a produkciók, az április 29-i döntőben pedig a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kiséri a finalistákat.

A 40 versenydal már meghallgatható adal.hu-n. A Dal 2023 harmadik válogatója szombaton 19:35-kor kezdődik a Dunán. 

KM

 

 

Címkék#A Dal 2023

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában