Miviana

2023.03.26. 07:00

Megtalálta hangját és nem fél hallatni

Számtalan veszteség, csalódás és halál inspirálta Miviana új dalát.

Miviana maga rendezte és vágta az új dalához készült klipet

Fotó: a kiadó

Miviana az elmúlt években megannyi produkcióban feltűnt, 2016 és 2019 között például az Omega zenekarral turnézott Európa-szerte. Mostanra szóló előadóként egy darkosabb, az eddigieknél sokkal kiforrottabb hangzás- és témavilágban mozog, ezzel pedig a bántalmazó kapcsolatokat, a transzgenerációs mintákat, a családi titkokat, továbbá a saját életében megtapasztalt hátrányos helyzeteit dolgozza föl, amelyek azért érték, mert nő – olvasható a Music Fashion kiadó közleményében.

Nehéz időszak

A nyíregyházi kötődésű eladó szereti a kihívásokat, a héten egy új megmérettetésen vesz részt, ugyanis friss szerzeménye, az Égni kell bekerült A Dal 2023 TOP40-es mezőnyébe. A produkciót március 25-én, szombaton élőben adja elő a műsorban. Az Égni kell egy érzelmes, személyes téma feldolgozása, hiszen a főszereplő a múlt elengedéséről, az újrakezdésről és a változásról mesél. A refrén erős, határozott, Miviana elszántságát és eltökéltségét közvetíti.

A szerzemény szerkezete és témája összhangban van a gitáros, texasi hangulatot idéző zenével, a karakteres hangzással, amit az elektronikus elemek tesznek még izgalmasabbá. Miviana nemcsak énekel a dalban, hanem hegedül, brácsázik és csellón is játszik benne. Az Égni kell bluesos gitárjátéka Kiss Pétert dicséri (The Pontiac).

– A dalt rövid időn belül bekövetkező sok veszteség, halál és csalódás inspirálta. Amikor kihúzzák a lábad alól a talajt, a küszöbön kopog a vég, nincs pénzed, új munkát kell találnod, megváltozik a baráti köröd, felfordul a teljes életed. Minden, ami addig működött vagy megszoktad, semmivé válik, és bár próbálod magadban összekaparni a múlt emlékeit, azt a néhány jól bevett rutint, hátha életben tart.

– Aztán rájössz, hogy csak tolod magad előtt a gyászt, ahelyett, hogy szembenéznél vele. Így született az Égni kell – azt éreztem, ideje beleállni a történtekbe. Sírni bátran, hagyni, hogy fájjon, mert máshogy nem lehet feldolgozni ennyi fájdalmat. A düh és a tehetetlenség szülte a dalt. Mert, amikor a legmélyén vagy, akkor is megtalálhatod azt a pici szikrát, ami tüzet gyújthat benned – árulta el Mivianam, aki saját maga rendezte és vágta a számhoz készített klipet, sőt, a stylingot is ő álmodta meg, szoknyáját saját kezűleg szabta.
Az előadó sosem unatkozik, immáron ötödik éve fejleszti saját énekterápiás módszerét: személyre szabott gyakorlatain keresztül segíti részvevőit kapcsolódni a saját hangjukkal, valamint a bátrabb éneklésben és egy tudatosabb jelenlét kialakításában. Miviana módszerében nagy hangsúlyt kap az egyén, a regenerálódás és a töltődés.

Segíteni szeretne

– Minél több embernek szeretnék segíteni abban, hogy visszataláljon a benne rejlő zenéhez. Hogy újra bízzon a fülében, hogy előhozza a tisztán éneklését annak minden csodájával. 

KM

 

Címkék#Miviana

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában