Koncert

2023.04.11. 12:02

KerecseN: A háború művészete

A felvidéki zenekar tavaly megjelent, második nagylemezét mutatja be pénteken Nyíregyházán.

Először koncerteznek Nyíregyházán

Forrás: A zenekar archívuma

Legújabb lemezét mutatja be a KerecseN április 14-én, pénteken este kilenctől (kapunyitás 20 órakor) a Club Hollywoodban. A felvidéki banda többször járt már a szomszédos megyékben, azonban először koncertezik Nyíregyházán.

A zenekar 2004 márciusában alakult Komáromban, s bár a közel húsz év alatt több tagcserét is megélt, Varga Zsolt alapköve maradt a formációnak.

– Stílusunk a veretes magyar rock hagyományait tisztelve leginkább a hatvanas-hetvenes évek hard rockja, a nyolcvanas évek heavy metalja, valamint modern fémzenei, ami stoner, acid, progresszív és pszichedelikus elemeket is tartalmaz, kiegészítve a blues és az archaikus magyar népzene értékeivel – fejtette ki lapunknak a KerecseN frontembere. Varga Zsolt hozzátette: eddig két lemezük jelent meg, 2016-ban a Majon a trónon című korongjával debütált a banda, tavaly év végén pedig A háború művészete címmel adták ki második albumukat.

Aktuálisabb, mint hinnénk

– Annak ellenére, hogy a dalok szorosan kapcsolódnak a lemez címéhez, nem egyetlen összefüggő zenei anyagot készítettünk. A régi időktől indulva az első és második világégésen át jutunk el a jelen kor háborúiig. Sok népdalfeldolgozás kapott helyet a korongon, de Cseh Tamás és Bereményi Géza ikonikus szerzeményét, a Széna teret is újragondoltuk. Amikor elkezdtünk a lemezen dolgozni, még nem volt ennyire aktuális, mint ma. Az ukrán-orosz háború közelsége miatt talán még inkább átérezzük a dalok súlyát, és bízunk benne, hogy a nyíregyházi közönséget is sikerül megragadnunk – jegyezte meg Varga Zsolt.

A KerecseN rendszeresen fellép a Kárpát-medence magyar lakta területein, a Club Hollywoodban adott koncert másnapján, szombaton már Nagyváradon játszanak. 

KM


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában