bringapiknik

2019.05.15. 12:44

Bringa Piknik immár másodszor

Több mint ezren éltek a kiváló lehetőséggel, és tekerték végig a Nyíregyháza-Tokaj távot a tavaly először megrendezett Bringa Pikniken.

Pataki Mihály főszervező, a Bringa Sziget tulajdonosa a szerdai, felvezető városházi sajtótájékoztatón sikeresnek ítélte meg a hagyományteremtő céllal megszervezett programot, és az előrejelzések szerint ezúttal is garantált az optimális időjárás. Juhász Miklós szervező megerősítette, hogy az óvodásoktól a felnőttekig minden korosztályt megmozgatnak, hiszen van rá igény.

– A tavalyi részvételi szám egy szép visszaigazolása annak, hogy mennyien szeretnek bringázni. Hamarosan Borbánya is bekapcsolódik a kerékpárúthálózatba, így átlépünk a 70 kilométeres határon, amivel kevés város büszkélkedhet – jegyezte meg dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

– Olyan köldökzsinór a két települést összekötő kerékpárút, ami kölcsönös elégedettségre ad okot – vette át a szót Posta György, Tokaj polgármestere. – Hamarosan az Erzsébet királyné hídon is biztonságosan átkelhetnek a bringások, majd megépül az az út, amin körbe lehet kerékpározni a tokaji hegyet – ez turisztikai attrakcióként is csábító.

A Bringa Piknik főszponzora Csősz Ferenc, a Csősz-Platán cégcsoport tulajdonosaként elárulta, hogy hosszútávon szeretnék támogatni a rendezvényt.

– Annyira tetszett a tavalyi program, hogy egy pillanatig sem volt kétséges az együttműködés folytatása. Cégcsoportunk dolgozói közül többen Skoda kerékpárral teszik meg a távot.

Május 25-én, 10 órakor a nyíregyházi Kossuth térről rajtol a mezőny, Tokaj főterén 14 órától pedig Karmapirin-koncerttel kedveskednek a szervezők a pedálozóknak.

LTL

Illusztráció: pixabay.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában