gyereknap

2019.05.25. 09:12

Feledhetetlen élmény az iskolai gyereknap!

Számos bölcsőde, iskola, óvoda megtartja az intézmény falain belül a gyereknapot.

Ez az a nap, amikor a gyerekek még kiemeltebben kerülnek a figyelem középpontjába, s különféle rendezvényekkel, élményekkel, ajándékokkal próbálják a pedagógusok és szülők emlékezetesebbé tenni a múló gyermekéveket.

Színes programok

– Évek óta rendezünk gyereknapi programokat a diákoknak, a helyi diákönkormányzat (DÖK) munkáját a napközis munkaközösség is segíti. A szervezés sok munkát igényel, az esemény előtt már másfél-két hónappal elkezdjük a programok össze­állítását – kezdte Kascsák Csaba, az Apáczai Csere János Általános Iskola DÖK-patronáló tanára. – A bemutatók, műsorok alkalmával próbáljuk figyelembe venni az életkori sajátosságokat is, ezért bizonyos elemeket csak az alsó, míg másokat csak a felső tagozatos tanulók számára hirdetünk meg. Vannak visszatérő rendezvényeink is, mint a kutyás rendőrbemutató, vagy a GLAM Crew tánccsoport bemutatója – tette hozzá.

 

Egy biztos: a változatos rendezvényeken mindenki megtalálhatta a saját érdeklődésének megfelelő bemutatót. A Magyar Vöröskereszt hősképző programmal készült, míg az Egészségfejlesztési Irodák 3 állomáson mutatták be az egészséges táplálkozás, a testi higiénia és a környezet tisztaságának fontosságát. Petrus József egy interaktív foglalkozáson beszélt a vakságról a gyerekeknek, de nagy sikert aratott a kungfubemutató is.

– A bolhapiacon a tanulók saját tárgyaikat árulhatták, a felső tagozatosok pedig a dohányzás veszélyeiről hallhattak előadást. Tízórai hot dog, ebédre pizza, uzsonnára hamburger-gyerekmenü várta a tanulókat az iskolai menzán – mondta Kascsák Csaba.

GE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában